Celjski taborniki obeležili 50-letnico s koncertom Big foot mame (foto, video)

20. 10. 2018 16:02

V petek zvečer je društvo tabornikov Rod II. grupe odredov Celje obeležilo svojo častitljivo obletnico. Polovica stoletja je lep dosežek, slavnostno praznovanje v Celjskem domu se je nadaljevalo s koncertom skupin Tooth in The Sky, The Takeover in Big foot mama.

taborniki-prvi-del-6
Darja Turk je v imenu MO Celje društvu podarila simbolično darilo.

Slavnostna prireditev se je začela ob pol sedmi uri. Med govorci so bili predvsem tisti, ki so v vseh teh letih pustili svoj pečat pri društvu. Tabornikom je v ponos, da so se njihovega slavja udeležili tudi podžupanja Darja Turk in predstavniki Zveze tabornikov Slovenije.

50 LET TABORNIŠTVA V CELJU

Taborništvo ima v Sloveniji že precej bogato zgodovino, saj je bila Zveza tabornikov Slovenije ustanovljena že leta 1951 in od takrat deluje neprekinjeno. Pod njeno okrilje spada tudi celjsko društvo tabornikov Rod II. grupe odredov iz leta 1968, ki se je od ostalih enot in odredov na Celjskem obdržal najdlje. Zametki taborništva na Celjskem sicer segajo še dlje – v dvajseta leta prejšnjega stoletja.

Taborništvo ni le spanje v šotoru, kurjenje ognja in pohod po naravi – je način življenja. Taborništvo namreč skrbi za celosten razvoj mladih ljudi in jim omogoča, da se razvijejo v samostojne, samozavestne, angažirane in iznajdljive posameznike, ki znajo razmišljati s svojo glavo.

SVETLA PRIHODNOST

taborniki-prvi-del-7
Število mladih tabornikov narašča.

“V zadnjih letih tudi v celjskem društvu število članov iz leta v leto narašča, taborniške aktivnosti pa v povprečju na leto obiskuje okrog 130 otrok in mladih. V vseh letih delovanja se je taborniški način življenja torej dotaknil ogromnega števila otrok in mladostnikov ter jim tako pomagal na njihovi poti razvoja,” je povedala Mia Zupančič iz društva RDGO Celje.

V duhu jubilejne obletnice je v knežjem mestu potekal tudi Teden taborništva, o katerem si lahko preberete več tukaj.

Vesel dogodek se je zaključil s pogostitvijo in druženjem, nadaljeval pa še pozno v večer, ko so na oder prišle rock skupine. Kot predskupini sta se predstavili Tooth in The Sky in The Takeover, za konec pa je zaigrala znana slovenska skupina Big foot mama.

Kakšno je bilo vzdušje na proslavi in kasneje na koncertu, si oglejte v spodnjem videu in fotogaleriji!

Video:

Fotogalerija:

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
281 queries in 7,863 seconds.