Cepilni center ZD Celje k cepljenju spodbuja tudi s plesom (video)


Zdravstveno osebje cepilnega centra ZD Celje se je odločilo za svojevrsten način spodbujanja k cepljenju. Posneli so namreč videospot, v katerem pleše ekipa cepilnega centra.

Kot so ob posnetku zapisali v ZD Celje, želijo, da bi njihovo sporočilo v duhu spodbudne glasbe seglo do vseh, ki jih podpirajo v tem času epidemije, ko se je ves svet upočasnil, ekipa ZD Celje pa je še pospešila svoj delovni utrip. »Zaposleni v cepilnem centru Celje se iz dneva v dan trudimo in delamo z vso vnemo, dobro voljo in prijaznostjo. Da smo dobre volje, vam sporočamo z nasmehom, ki je sicer skrit za zaščitno masko, a z iskricami v naših očeh namenimo vsakemu prijazen pogled. Ker si želimo ohranjati pozitivno vzdušje vseh nas, smo skupaj zbrali moči in našli čas ter energijo, ki smo ju spremenili v trajen in nepozaben spomin. Ples in glasba nas vse držita pokonci in nas združujeta tudi v težkih trenutkih,« je ob izidu zanimivega plesnega video posnetka, ki so ga posneli v celjskem cepilnem centru, strnila vodja cepilnega centra ZD Celje Doroteja Štruc.

Tudi s tem plesnim nastopom vsak dan udejanjajo moto »Z ROKO V ROKI – SKUPAJ MOČNEJŠI – TUKAJ ZA VAS«. Kot dodajajo, so se v teh zahtevnih časih med seboj še bolj povezali in postali najboljši sodelavci. »Skupaj živimo v novi normalnosti, ki bo tu ostala. V ZD Celje zato spodbujamo k cepljenju – skupaj nam bo uspelo zajeziti epidemijo covid-19.«

Cepljenje je na splošno enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred nekaterimi nalezljivimi boleznimi. Ne ščiti le cepljenih posameznikov, temveč z zmanjševanjem širjenja bolezni tudi druge. Po podatkih NIJZ je bilo v zadnjih desetletjih s cepljenjem preprečenih več smrti kot s katerimkoli drugim zdravstvenim ukrepom. Program cepljenja v Sloveniji zagotavlja cepljenje proti številnim nalezljivim boleznim vsem otrokom in mladostnikom, pa tudi odraslim in starostnikom.