Četrtkov glasbeno literarni kavarniški večer: MI2 Tone Kregar in Jernej Dirnbek (foto, video)


Kavarna Miško Knjižko je bila napolnjena do zadnjega kotička.
Kavarna Miško Knjižko je bila napolnjena do zadnjega kotička.
Tone Kregar in Jernej Dirnbek
Tone Kregar in Jernej Dirnbek

Na teraso kavarne Miško Knjižko se vračajo četrtkovi literarno kavarniški večeri, ki sta jih ta četrtek otvorila Tone Kregar in Jernej Dirnbek z zasedbe Mi2. Četrtkovi glasbeno literarni večeri vsako poletje ob četrtkih navdušujejo obiskovalce kavarne Miško Knjižko. Na dogodku lahko glasbeniki predstavijo svojo avtorsko poezijo, obiskovalci pa lahko uživajo ob kvalitetni glasbi in dobri pijači.

Tone Kregar in Jernej Dirnbek sta pripravila literarno-glasbeni večer, v katerem sta prepletala avtorsko poezijo z akustičnimi priredbami skladb skupine MI2. Tone Kregar je sicer doktor zgodovine, kustos v Muzeju novejše zgodovine Celje, ki je v zadnjem obdobju pripravil lepo število odmevnih razstazstav, ter frontman skupine MI2. V letu 2013 je bil v sklopu projekta zagovorništva splošnih knjižnic tudi zagovornik Osrednje knjižnice Celje. Jernej Dirnbek je soustanovitelj skupine MI2, v kateri deluje kot kitarist, pevec in pisec besedil.

Priljubljena glasbenika sta z Biografijo MI2 obiskovalce najprej ponesla skozi čas nastajanja nekaterih pesmi, nato pa so popustile vse zavore in je povsem prevladala glasba. Jernej Dirnbek je ves čas brenkal na kitaro, Tone Kregar pa je svoj žametni vokal popestril še z ustno harmoniko. Tako je nastalo prijetno uro in pol dolgo druženje, ki je kavarno Miško Knjižko napolnilo do zadnjega kotička.

Manjkali nismo niti mi, poleg tega pa smo na dogodku posneli fotogalerijo in video posnetek. Vabljeni pa ste tudi na naslednji glasbeno literarni kavarniški večer, saj bodo na terasi kavarne Miško Knjižko v četrtek odmevale melodije Gala Gjurina in Temne godbe.

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=825]

F/T/V: Tina Ožvald

dzjezz2015-polsi-klik