Cirkus v Celju


V Celjskem mladinskem centru se z današnjim dnem začenja sklop odprtih cirkuških delavnic, ki jih bodo na zadnjem vrtu izvajali skoraj vsak torek do konca avgusta.

Vsakdo, ki bo to le želel, in to ne glede na starost, se bo lahko preizkusil v osnovnem rokovanju s cirkuškimi rekviziti in mogoče celo poletel v različnih akrobatskih položajih.

Dejavnost bo izvajalo združenje Cirkokrog, skupina cirkuških pedagogov in pedagoginj, ki že vrsto let razvija cirkus kot medij dela z ljudmi.

O sebi so zapisali naslednje: “Prihajamo iz različnih vetrov, vse pa nas druži cirkus. Cirkus, ki nam vzbuja navdušenje, radovednost, fascinacijo in seveda kdaj tudi frustracijo. Cirkus, s svojo pestrostjo veščin, barv in oblik, kjer lahko sami sebe odkrivamo na novo, se drug od drugega učimo in družimo.

Cirkus, preko katerega ustvarjamo in preko katerega trosimo čarobni prah na tiste, ki se jih dotaknemo. Kot medij pedagoškega delovanja uporabljamo razne cirkuške veščine. Na rednih tedenskih srečanjih se drug od drugega učimo raznih cirkuških tehnik in skupaj ustvarjamo lažje skupinske akrobacije.”