Cityband 2019 v Celju naplavil Far Generation in Siptome. Za vrhunec tradicionalno Mi2 (foto)

18. 06. 2019 22:42

Citycenter Celje je pretekli vikend poskrbel za brezplačno zabavo meščanov in vseh ljudi, ki so na sobotno dopoldne obiskali Knežje mesto.

Na Glavnem trgu v Celju se je zgodil zdaj že tradicionalni 9. Cityband .  Zopet sta se lahko predstavili dve neuveljavljeni glasbeni skupini in ogreli občinstvo za nastop skupine MI 2.

Skupina Far Generation
Skupina Far Generation

Na natečaju za neuveljavljene glasbene skupine smo tako dobili še dve zasedbi, ki še nimata javno predstavljenih skladb na kateremkoli nosilcu zvoka. Ob iztekajočem se šolskem letu sta se predstavili skupini Far Generation  in Simptomi. Vsaka od zasedb je za nastop imela 30 minut časa, ki sta jih dobro izkoristili.

Prvi so zmagali po glasovanju poslušalcev in prejeli največ všečkov na FB strani Citycentra od vseh prijavljenih na razpis. Far Generation so poleg samega nastopa dobili še za nagrado darilne bone Desetak v vrednosti 500 EUR. Far Generation so odigrali kar nekaj znanih rock uspešnic. Posebej dobro so izkazali s pesmimi Red Hot Chilli Peppers.


Simptomi
Simptomi

Simptomi, najboljša skupina po mnenju strokovne žirije, je poleg  nastopa na velikem glasbenem dogodku dobila še dva snemalna dneva v profesionalnem studiu. Strokovno komisijo so sestavljali Tone Kregar (MI 2), Rok Drobež (Carpe Diem) in Aleš Uranjek (nekdaj Šank Rock). Simptomi, ki prihajajo iz Novega mesta, so se izkazali s kar nekaj avtorskimi pesmimi in dodobra ogreli občinstvo, ki je marsikoga zvabilo iz sence pod oder. Avtorska pesem skupine Simptomi z naslovom Mora pa na naslednji povezavi;
Po odličnem ogrevanju obeh skupin, ki sta med 13 prijavljenimi zmagali, smo vsi čakali še nastop skupine MI 2. Še Pred tem je sledila predaja nagrad obema zasedbama in razglasitev Naj maturanta 2019.

Mi2 preverjeno odlični

MI2
MI2

Skupina MI 2, ki je prav tako že tradicija na Citybandu, je na 9. izvedbi nastopila šestič in tudi tokrat ni razočarala. Številne hite je občinstvo znalo zapeti na pamet, brez besedil na mobilnih telefonih.

Po uspešno izvedenem dogodku se organizatorji že veselijo jubilejne desete izvedbe. Veseli so, da so utrli pot mnogim mladim glasbenim skupinam in jim tako ponudili možnost  za resnejšo uveljavitev na slovenski glasbeni sceni.

Med njimi omenimo le nekatere: Spotless Minds, DreamOn, Alice Blue in Lumberjack.

 

 

 

Oglejte si fotogalerijo z dogodka:

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
204 queries in 5,230 seconds.