Dalmatinski večer na Starem gradu: odlični tenorist Marko Škugor z gosti (foto, video)

16. 07. 2018 12:28
dalmatinski-vecer-35
Marko Škugor

V soboto, 14. julija, je s celjskega gradu odmevala čudovita glasba Dalmacije. Nastopili sta klapa Maslina in klapa Cambi, glavni gost večera pa je bil odličen hrvaški solist Marko Škugor.

Prvi glas Dalmacije

Marko Škugor se je rodil 25. 10. 1989 v Šibeniku. Pevsko pot je začel s klapami Maslina in Kampanel. Leta 2013 je na Evroviziji nastopil kot solist in prvi tenor »Klape s mora« s pesmijo Mižerija.

To je bila odskočna deska za samostojno glasbeno zgodbo, pri čemer nam s pesmimi pričara dalmatinsko vzdušje s prizvoki opernega petja. Stojan Stojanov Gančev – prvi tenorist zagrebške opere – je v njem videl vrhunskega opernega pevca, vendar Marko ostaja zvest dalmatinski pesmi.

dalmatinski-vecer-30
K petju je velikokrat pozval občinstvo.
dalmatinski-vecer-36
Koncert dalmatinske glasbe je napolnil celjski Stari grad.

Sodelovanje s priznanimi glasbeniki

Devet slova jedne riči je bila pesem, s katero je (skupaj z Alenom Nižetićem in Dujem Cocem) osvojil srca ljudi, temu pa je sledil izid samostojnega albuma, ki je bil kar 3 mesece eden od najbolje prodajanih na Hrvaškem. V letu 2016 je imel več kot 40 samostojnih koncertov in spektakularnih nastopov. Na Festivalu dalmatinskih šansonov v Šibeniku je zmagal s pesmijo Samo ti si, z Oliverjem Dragojevićem pa je posnel duet Samo s tobom sam upoznao ljubav. Med njegovimi najbolj znanimi pesmimi so Dalmatinska vilo, Oče duša vanka tila, Srce južnjačko in Čovik s mora.

Še en uspešen koncert – tokrat pri nas

Stari grad je bil poln oboževalcev tovrstne glasbe. Ti niso sedeli le na stolih in tribuni, ampak so si svoje mesto v tem romantičnem glasbenem večeru poiskali kar na travi. Lepa dalmatinska pesem se je odlično skladala z romantičnim ambientom gradu, prijetno vzdušje pa je ustvarjal tudi Marko, ki je svoje občinstvo večkrat pozval k petju.

Vabljeni k ogledu fotografij in videa.

T. Ž.

Video:

Fotogalerija:

T. Ž.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
257 queries in 2,669 seconds.