Dan odprtih vrat v Domu sv. Jožefa v Celju (foto in video)


dan_odprtih_vrat_dom_sv_jozef_1V torek, 20. maja, so zaposleni v Domu sv. Jožefa v Celju priredili dan odprtih vrat, obenem pa počastili spomin in obletnico najmlajše dejavnosti, ki jo nudijo v domu, varstvo starejših oseb. Tudi letos je druženje, ki je privabilo številne obiskovalce in stanovalce doma, potekalo v znamenju bogatega spremljevalnega programa.

Dan odprtih vrat je potekal v vročem in sončnem popoldnevu. Na travnikih v okolici igrišča so obiskovalci obujali spomine na stare običaje, med katere zagotovo sodi košnja na roke, klepanje kose, grabljenje sena, nakladanje na lojtrni voz z vprego, idr. Dogodek se je pričel s tekmovanjem v košnji, kjer so tekmovalci prikazali obilo spretnosti in znanja. Ves čas so zaposleni v Domu sv. Jožefa skrbeli, da tekmovalci in obiskovalci niso bili žejni in lačni.

Za glasbeno spremljavo dogodka so poskrbeli člani Celjskega okteta, kakor lani, pa so se tudi letos vabilu odzvali godbeniki s Svetine. Na dogodku so bili s konji prisotni tudi člani Konjeniškega društva Štore.

dan_odprtih_vrat_dom_sv_jozef_2

Že 23 let pri sv. Jožefu skrbijo za duhovno-prosvetne dejavnosti, katerim se je prav 20. maja pred šestimi leti pridružila še ena in sicer varstvo starejših. Slednje je namenjeno osebam, ki so starejše od 65 let in zaradi starosti ali drugih razlogov, niso več sposobne za popolnoma samostojno življenje. V Martini hiši, kot jo imenujejo, tako nudijo manjši ali večji obseg neposredne osebne in zdravstvene pomoči.

V Domu sv. Jožefa se lahko starostniki vključujejo v vrsto aktivnosti oz. prostočasnih dejavnosti, ki so vpete v dnevno dogajanje in s svojo raznolikostjo omogočajo vključevanje stanovalcev v razne oblike druženj: vsakodnevno telovadbo, ustvarjalne urice, pogovorne skupine, glasbeno uro, molitveno skupino, pevski zbor in priprava na mašo, biblično skupino, plesno uro idr. Nemalo se jih udeležuje številnih kvalitetnih predavanj, ki jih v domu prakticirajo v zadnjih letih.

dan_odprtih_vrat_dom_sv_jozef_3

Po spravilu sena, ki je potekalo ob glasbi in plesu, je sledilo okrepčilo v atriju pri domu, dogodek pa so zaključili z uprizoritvijo veseloigre ”Miciki je treba moža” v izvedbi mladih župnije Celje – sv. Jožef.

Vabljeni, da prisluhnete direktorju Doma sv. Jožefa Jožetu Planinšku, ki nam je zaupal nekatere zanimivosti v zvezi z dnevom odprtih vrat in prihajajočimi dogodki, ki se bodo v kratkem odvili v prostorih doma. Pripravili smo tudi galerijo fotografij, posnetih na dogodku.

[simpleviewer width=100% height=700 id=572]

v/t/f: eH

Na Polovička.si članom ponujamo brezplačne vstonice za filma Ugrabitev (ta vikend) in Poti (naslednji vikend) v Kinu Metropol. Naročite tukaj:

polsi-kino-metropol