Demolition Group v MCC predstavil Pojdiva tja (foto, video)


Demolition Group v MCC predstavili njihov zadnji album Pojdiva tja. Celjski Mladinski Center se je tresel in bobnelo je dolgo v noč.

Demolition Group deluje že tri in pol desetletja. V soboto, 14. decembra so v Celjskem Mladinskem Centru predstavili album Pojdiva tja, ki je izšel 9. maja 2018 pri založbi Sintetic Production.

demolition_group_mcc_00
Demolition Group v MCC. Foto: DejC

Demolition Group

Začetki Demolition Grup segajo tja v prvo polovico 80-ih v Brežice in skupino Gast’r’bajtr’s, ki je preigravala večinoma funk. Ko so v zmes dodali težje zvoke metala, so tudi ime “otežili”. Nastali so Demolition Group, ki so že od takrat brezkompromisni, družbeno kritični, temačni. V različnih zasedbah, vedno z odličnimi glasbeniki, na odru pričarajo neko mistiko, ki se ji težko upremo.

Demolition Group v MCC

Pojdiva tja je deseti studijski album brežiške zasedbe. Pri slovenskih recenzorjih je naletel na zelo pozitivne ocene. To ni ravno presenečenje, saj že več kot trideset let vztrajajo v svoji viziji, v kateri ostajajo v glasbenem podzemlju. Tam se najbolje počutijo. Na koncertu je bilo občutiti vso energijo, ki jo že toliko časa razdajajo zvesti publiki. Pritegnili so tudi mlade, ki jih zanima slovenska underground scena. In bili so odlični. Neposreden gromki glas Gorana Šalamona te potegne v kultno interpretacijo. Poleg skladb s svojega zadnjega albuma so igrali tudi svoje klasike. Nepozabni Neovangelij, Dež in Mesečina niso manjkali.

Demolition Group v MCC:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski