Dobimo se v mestu 2017: utrip minulega vikenda (foto, video)

12. 06. 2017 09:43

V soboto dopoldne so celjske ulice dobesedno zaživele, saj je številne obiskovalce pritegnilo pestro dogajanje v okviru dogodka Dobimo se v mestu.

Dobimo se v mestu, Krekov trg
Dobimo se v mestu, Krekov trg

Mestni marketing, ki deluje pod okriljem Zavoda Celeia Celje, vsako leto v okviru Poletja v Celju pripravi tradicionalni dogodek Dobimo se v mestu. Njegov namen je oživljanje mestnega jedra, ki s tovrstnimi aktivnostmi postane prava atrakcija.

Na različnih lokacijah, ki so zajemale mestno središče, Krekov trg, Glavni trg in Stanetovo ulico, so v soboto od 9. ure dalje potekale različne aktivnosti.

V osrčju knežjega mesta je potekalo Podeželje v mestu, kjer so domači proizvajalci na stojnicah ponujali svoje izdelke. Mestno jedro so oživile tudi predstave za otroke, animacije, spretnostni poligoni, srečanje in ustvarjanje s Hermanom Lisjakom …

Podeželje v mestu
Podeželje v mestu

Kljub dopoldanskemu deževju so najmlajši lahko nepopisno uživali v aktivnostih, za katere je poskrbelo Dobimo se v mestu. Poskrbljeno pa ni bilo le za najmlajše, celjski trgi so utripali tudi v znaku kulture.

Videli smo lahko različne nastope pevskih zborov in folklore, plesne nastope članov Plesnega foruma Celje s predstavo Om in Rompopom, KUD Igen, nastop Baletne šole Tamare Divjak in nastop Mladinskega pihalnega orkestra GŠ Celje, ki se jim je pridružila Sandra Feketija. 

Na Krekovem trgu se je v okviru prireditve Dobimo se v mestu predstavila tudi Slovenska vojska, pri kateri so se lahko mimoidoči preizkusili na taktični stezi. Medtem ko sta po celjskih ulicah odzvanjala glasba in smeh, so se lahko obiskovalci posladkali na stojnicah ali pa zaplesali z nastopajočimi.

Sobotni utrip celjskih ulic in trgov smo v objektiv ujeli tudi mi. Vabljeni k ogledu fotogalerije in videoposnetka.

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”555″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”filename” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]
carraro-free-polsi
Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 2,947 seconds.