Dobrodelni koncert Rotary kluba Celje – Barbara Celjska s Klemnom Slakonjo (foto)


V četrtek zvečer je bilo še posebej pestro v telovadnici Gimnazije Celje – Center, kjer je prekipevalo od dobre glasbe in toplega občutka dobrodelnosti. Rotary klub Celje – Barbara Celjska je namreč prirejal tradicionalni dobrodelni koncert, kjer je navduševal Klemen Slakonja z Big bandom RTV Slovenije.

Dobra glasba z roko v roki z dobrodelnostjo
Predsednik kluba Marjan Feguš se je iskreno zahvalil obiskovalcem za njihov doprinos k dobrodelnemu poslanstvu večera.
Predsednik kluba Marjan Feguš se je iskreno zahvalil obiskovalcem za njihov doprinos k dobrodelnemu poslanstvu večera.

Rotary klub Celje – Barbara Celjska je že 12. leto zapored priredil dobrodelni koncert, ki bo s svojim izkupičkom zagotovo poskrbel za  kakšen nasmešek v prazničnem času. Ob tej priložnosti je zbrane najprej naslovil predsednik kluba Marjan Feguš, ki je pojasnil, da je učinek prireditve večplasten. Tako gre za zagotavljanje sredstev za izvajanje rotarijske misli in ambicij v širšem prostoru, prav tako pa je pomembna tudi promocija rotarijske dejavnosti in nenazadnje prispevek kluba, da v knežje mesto popelje tudi zabaven utrip. Sproščen večer, ko delovne obveznosti niso v ospredju.

Izpostavil je, da bo zgolj iz učinkovitosti četrtkovega večera za socialni materialno pomoč razdeljenih 24.000 evrov. V duhu tega se je tudi iskreno zahvalil obiskovalcem koncerta, ki so s svojim doprinosom pomembno prispevali k poslanstvu koncerta in delovanju kluba Barbara Celjska.

“Nenehno iskanje možnosti za izboljšavo kvalitete življenja žal prevečkrat obide dejstvo, da je tudi naš prostor premnogokrat obremenjen s stiskami ljudi, ki pa niso zgolj emotivne, ampak tudi zlasti realne materialne narave. Naše rotarijsko delo se zadržuje v sferi tistih, ki tega nenehnega iskanja boljših priložnosti iz različnih razlogov ali ovir ne morejo in so v tej dirki zastali. Trudimo se prepoznati zastoje  na življenjski poti ljudi v našem okolju in jih spodbujati,” je pojasnil Marjan Feguš  in dodal, da bo takšen prispevek mnogim v radost.

Klemen Slakonja je navdušil občinstvo.
Klemen Slakonja je navdušil občinstvo.

Po toplih besedah pa je v dvorani zavladala glasba, za kar sta poskrbela Klemen Slakonja in Big band RTV Slovenije. Priljubljeni igralec in komik je občinstvo hitro prevzel s svojimi imitacijami, saj se je skozi glasbo sprehodil skozi like, kot so Jan Plestenjak, Sestre, Salvador Sobral, Murat in Jose … Pri tem pa se še zdaleč ni ustavil, prav tako pa je z vmesnimi humornimi vložki poskrbel za salve smeha, s čimer je večer minil v duhu zabave in dobrodelnosti.

Nekaj utrinkov z dobrodelnega večera smo ujeli tudi v spodnji fotogaleriji. Vabljeni k ogledu.