Energični Fake orchestra so ogrevali ozračje pri Vodnem stolpu Celje (video)

29. 08. 2013 08:44

Poletje se poslavlja, vendar to še ne pomeni, da se poslavljajo tudi poletni ritmi. V soboto so vse obiskovalce Špitala za prjatle pri Vodnem stolpu ogrevali Fake orchestra, tako da je bilo slabo vreme kmalu stvar preteklosti.

Fake orchestra je slovenska zasedba, ki deluje že od leta 1997. Sestavljajo jo  Igor Leonardi (kitara), Ana Vipotnik (vokal), Nino de Gleria (baskitara), Ana Šimenc (alt saksofon), Primož Fleischman (tenor in sopran saksofon), Igor Matkovič (trobenta in krilovka) in Enos Kugler (bobni).

Pestra paleta talentiranih glasbenikov ima tudi zanimiv glasbeni opus. Izvajajo slovenske ljudske pesmi v malo drugačni preobleki. Tako so sobotni večer popestrili predvsem z afriškimi ritmi ter s svojo energijo. Z glasbo so obiskovalce popeljali po vseh Sloveniji, vse od Bele krajine do Prekmurja. S tem skrbijo za prenos bogate zapuščine ljudskih pesmi, ki jih s svojo inovativno glasbeno interpretacijo približajo posameznikom vseh starosti in galsbenih okusov. Kako to izgleda, si oglejte v spodnjem videu.

F/T/V: Tina Ožvald

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
193 queries in 0,948 seconds.