Eroika: Koncert ob Materinskem dnevu v Celju (foto)


Teleobjektiv Celje.info je bil tokrat prisoten na žametnem koncertu tria Eroika, ki je, v luči materinskega dneva, bil namenjen predvsem ženskemu spolu.

Že ob prihodu pred Celjsko dvorano Golovec je bilo jasno, da bo dvorana polna, kar ni presenetljivo, saj so priljubljeni operni vokalisti bolj ali manj vedno razprodani. Nastop je bil dodelan, simfonični orkester je opravičil svoj sloves, skratka vse je bilo na nivoju primernem za glasbene sladokusce, ki so z aplavzom večkrat pokazali, da so Eroika “zadeli pravo noto“.

Trije izjemni vokalisti, zbrani v tercetu Eroika, so nase prvič opozorili na Emi 2007, ko so s priredbo pesmi Stop Omarja Naberja osvojili Slovenijo. Matjaž Robavs (bariton), Aljaž Farasin (tenor) in Metod Žunec (tenor) so klasično izobraženi in šolani pevci, brez dvoma tudi po strokovno-tehnični plati povsem enakovredni pop-opernim pevcem, zbranim v slovitem kvartetu Il Divo. Premišljena kombinacija talenta, lepote, uglajenosti, glasovnih zmožnosti in obdelave večnih uspešnic v pop opera žanru je formula uspeha Eroike. Letošnjega septembra so izdali težko pričakovani prvenec, ki med drugim vsebuje sveže interpretacije znanih slovenskih uspešnic Ko zvonovi zapojo, Stop, Dan ljubezni, Namesto koga roža cveti, Ko mene več ne bo ter španske prepesnitve velike uspešnice Ti si mi u krvi ob spremljavi simfoničnega orkestra pod vodstvom dirigenta, aranžerja in producenta skupine Patrika Grebla. (vir: Uradna stran skupine Eroika)

Skratka dogodek je bil več kot vreden obiska in upamo, da bomo v Biseru na Savinji kmalu spet priča tovrstnim kvalitetnim koncertom.

Vabljeni k ogledu fotogalerije.

TF: Damir Mrkonjič

[simpleviewer width=100% height=700 id=153]