Etno urban festival 2017: koncert Uroša Periča (foto, video)

11. 09. 2017 21:03
Uroš Perič je s svojo glasbo privabil številne obiskovalce v atrij Celjskega mladinskega centra.
Uroš Perič je s svojo glasbo privabil številne obiskovalce v atrij Celjskega mladinskega centra.

Minuli vikend je v knežje mesto znova pripeljal Etno urban festival. Gre za dogodek, ki ga vsako leto prireja Celjski mladinski center in združuje kulturo, zabavo ter humanitarnost. 

Etno urban festival se je začel v petek dopoldne s sprevodom folklornih skupin mednarodnega folklornega festivala Od Celja do Žalca, ki se je sicer ravno včeraj zaključil. V atriju Celjskega mladinskega centra so obiskovalci lahko uživali v glasbenem izročilu Poljske, Romunije in Ukrajine.

Dogajanje se je nadaljevalo zgodaj popoldne z urbanim sprehodom, ki je udeležence popeljal skozi kreativne graffiti poti po Celju. Petkovo dogajanje se je zaključilo zvečer s koncertom Uroša Periča v atriju Celjskega mladinskega centra. Priljubljeni pevec je znova dokazal, da se ga povsem legitimno drži naziv beli Ray Charles, saj je poskrbel za odlično glasbo in nepozabno energijo. Za piko na i so se mu na odru pridružile tudi The Pearlettes: Sandra Feketija, Blažka Oberstar in Suzana Labazan.

Uroš Perič in The Pearlettes.
Uroš Perič in The Pearlettes.
Etno urban festival je z dvodnevnim dogajanjem poskrbel za pester program, v katerem je lahko vsakdo našel nekaj zase.
Etno urban festival je z dvodnevnim dogajanjem poskrbel za pester program, v katerem je lahko vsakdo našel nekaj zase.

V soboto se je dogajanje le še stopnjevalo. Dopoldne je v Celjskem mladinskem centru potekala folklorna delavnica romunskih plesov s folklorno skupino iz Romunije. Etno urban festival pa je zvečer dosegel svoje sklepno dejanje, saj je v dvorani Celjskega mladinskega centra potekal koncert Bakalina z gostjo večera Matejo Gorjup.

Celjski mladinski center pripravlja Etno urban festival v sodelovanju s Humanitarnim društvom Enostavno pomagam in Mednarodnim folklornim festivalom Od Celja do Žalca. Od vsake prodane karte so 2 evra namenili v humanitarne namene v sodelovanju z društvom Enostavno pomagam in s tem osrečili tudi tiste, ki so pogosto pozabljeni.

Etno urban festival smo v petek zvečer obiskali tudi sami. Pri tem smo ujeli Uroša Periča v akciji, ko je s svojo karizmo preprosto navdušil obiskovalce Celjskega mladinskega centra. Več v spodnjem video posnetku in fotogaleriji.

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
230 queries in 2,057 seconds.