Flosfest 2015 kljub dežju odlično obiskan


flosfest_1Že trinajsti Flosfest, ki ga Klub Zgornjesavinjskih študentov organizira na Ljubnem ob Savinji, je pretekli vikend v Zgornjo Savinjsko dolino pripeljal okrog 3000 obiskovalcev. Letos so organizatorji poskrbeli za glasbeni spektakel z Alyo, Jeleno Rozga, Big Foot Mamo in glasbeno skupino S.A.R.S.

Za Flosfest že nekaj let velja pravilo, da niti dež ne uspe pregnati množice, ki vsako leto v petkovih popoldanskih urah nestrpno pričakuje prihod najboljših jugo in rock glasbenikov. Tudi letos so organizatorji Flosfest razdelili na dva večera – v petek, 24. julija, sta tako oder zavzeli Alya in Jelena Rozga, nastopila je predskupina NightFlight. Vse do tretje ure zjutraj kljub nalivom, ki jim kar ni bilo konca, nihče ni niti pomislil o odhodu s prizorišča.

flosfest_4

Prvič so se odločili za organizirano kampiranje, ki je bilo zagotovo eden izmed razlogov, da je bilo prizorišče polno tudi v soboto med dnevnim programom. Najbolj zagrizeni navdušenci nad nogometom v milnici so se že v dopoldanskih urah po spolzki milnici in s čeladami pognali zmagi (ali porazu) naproti.

Čeprav je dež organizatorjem ponagajal tudi v soboto, je bilo večerno vzdušje dokaz, da Flosfest postaja eden izmed pomembnejših festivalov v naši deželi. Kačji Pastirji, Big Foot Mama, S.A.R.S. in nizozemski DJ RKKPCollab so poskrbeli, da se je prizorišče Vrbje treslo do jutranjih ur in obiskovalci niso morali skrivati navdušenja nad izvrstnimi nastopi, ki so jih pripravili vsi nastopajoči.

flosfest_3

Flosfest stičišče tradicije in zabave

Flosfest ostaja edinstveni festival tudi zaradi kombinacije tradicije in zabave. Organizatorji se vsako leto trudijo, nbso online casino reviews da v prireditev vnesejo kanček zgodovine, ki je zaznamovala Zgornjo Savinjsko dolino. Les se je v hribovitih predelih v preteklosti posekal in spravil v dolino ter iz Ljubnega ob Savinji s splavarji krenil na pot. Tako so letos že v tednih pred Flosfestom mlade ozaveščali o pomenu naravnih danostih, ki jim v današnjem času posvečamo premalo pozornosti.

flosfest_2

Če drži pregovor “Kdor muzicira, srca odpira”, organizatorji za naslednje leto obljubljajo še več muziciranja in ljubezni, pravi vodja Flosfesta Katja Stradovnik: “Vsako leto se trudimo, da Flosfestu dodamo nekaj več, kar ga naredi posebnega. Predvsem pa se vedno poskušamo držati načela, da je treba obiskovalcem pokazati, v kako lepem kraju živimo in kako zelo pomembno je, da se tudi mladi zavedamo pomena narave, zgodovine in kulture na vsakem koraku.”

Več fotografij na tej povezavi (klik!).

Foto: Marko Sampl