Ful Fest 2023: Dvodnevno razkošje glasbe, kulture in zabave v Celjskem mladinskem centru (foto, video)


V Celjskem mladinskem centru se je na zadnji avgustovski vikend odvijal dogodek, ki je v vsem svojem sijaju razveselil mlade in mlade po srcu ter prinesel nepozabne trenutke za vse obiskovalce. Ful Fest, dvodnevni spektakel, je na svoje prizorišče privabil okoli tisoč obiskovalcev in jih razvajal z izjemno pestro paleto brezplačnih kulturnih, umetniških, športnih, glasbenih ter številnih drugih atrakcij.

Prvi dan dogodka se je pričel na zadnjem vrtu MCC kavarne, kjer se je dogajanje pričelo z miselnimi izzivi na stojnici Europe Direct Savinjska. Obiskovalci so se pomerili v nagradnih igrah o Evropski uniji in se preizkušali v vrtenju kolesa sreče. Skupnost višjih šol Celje je izdatno delila informacije o možnostih nadaljnjega šolanja, medtem ko so člani društev AED in Mladinskega centra Dravinjske doline omogočili izdelavo edinstvenih “tote bag” torb. Za tiste, ki so bili v bolj športnem duhu, so bile pripravljene športne igre in zabava s Samanto. Dijakinje kozmetične šole Celje so skrbele za prečudovit videz nohtov in izjemne frizure. V duhu trajnosti je stojnica z rabljenimi oblačili delovala kot prava “izmenjevalnica”, poleg tega pa je Tina Lisjak vodila delavnico joge za začetnike, ki je navdušila obiskovalce. Dnevni program je popestril DJ duo Bingl Bongl.

Ob mraku se je dogajanje preselilo v atrij Celjskega mladinskega centra, kjer se je zbrala množica pred vrhunskim glasbenim dogodkom. Najprej so bili priča nepozabnemu plesnemu nastopu raznolike skupine plesalcev iz Break The Floor Slovenija, katerih kretnje so postregle s pravo poslastico za oči. Po plesni predstavi je na oder stopil poet Skova s svojo zasedbo Skovani, navdušili pa so s funk in jazz ritmi ter pomenljivimi besedili, ki so se zarezala med občinstvo. Sledil je težko pričakovan koncert primorske rap dive, Masayah, ki je navdušila oboževalce in si prislužila bučen aplavz. Za vzdušje po koncertu je skrbel RokiD.

Ful Fest se je v soboto nadaljeval še z večjo vnemo. Tudi drugi dan se je pričel na zadnjem vrtu, kjer so obiskovalci znova obiskali stojnici Europe Direct Savinjska in Skupnost višjih šol Celje. Različne igre napihljive zabave so zabavale obiskovalce, ki so se lahko sprostili v “chill kotičku” in uživali v sproščenem vzdušju. Dijakinje kozmetične šole Celje so tudi drugi dan poskrbele za festivalski videz obiskovalcev. Glasbeno kuliso sta tokrat postavila Nedicine in Vibrain iz Srbije, ki sta s svojo svežo glasbo in pozitivno energijo navdušila prisotne.

V večernih urah se je odvijal razprodani koncert. Najprej je nastopila skupina Cherry Flavoured, ki je ogrela občinstvo. Sledila je zasedba Kokosy, vrhunec večera pa je pripadelu nastopu skupine MRFY, ki je z izjemnim nastopom prevzela obiskovalce in jih popeljala na nepozabno glasbeno potovanje. Obiskovalci so bili očarani nad celotnim programom in izvedbo festivala.

V dveh dneh je Ful Fest privabil okoli tisoč obiskovalcev, ki so bili izjemno zadovoljni z bogatim dnevnim in nočnim dogajanjem. Organizatorji so izrazili ponos in veselje nad uspešno izvedbo tako velikega dogodka z obilico brezplačnih aktivnosti. Ful Fest je še enkrat dokazal, da je nepogrešljiv del poletnega dogajanja v Celju.