Glasba na hribu: božični koncert Prifarskih muzikantov (video)


Cerkev sv. Jožefa je na božič vabila v svoje zavetje, saj je v okviru projekta Glasba na hribu potekal božični koncert Prifarskih muzikantov.

Prifarski muzikanti so že večkrat obiskali Dom sv. Jožefa in vedno pritegnili veliko zanimanja. Tokrat so z glasbo razvajali obiskovalce cerkve, za katere so pripravili božični nabor pesmi.

Cerkev sv. Jožefa je ob koncertu pokala po šivih, ljubitelji dobre glasbe pa so božične zvoke poskušali ujeti tudi od zunaj. Prifarski muzikantje so tudi tokrat poželi veliko zanimanja in s svojim koncertom še dodatno popestrili božič.

Prifarski muzikanti so cerkev sv. Jožefa napolnili do zadnjega kotička.
Prifarski muzikanti so cerkev sv. Jožefa napolnili do zadnjega kotička.

Prifarski muzikanti so sicer  skupina, ki je svojo glasbeno pot začela l. 1988 pri Fari v Kostelu. S pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, v zadnjih letih pa so svoj glasbeni nabor opazno razširili. Slišimo jih peti zimzelene melodije, pesmi dalmatinskih klap, domače in tuje popevke in tudi ljudske pesmi drugih narodov.

Poseben zvok dajejo skupini tamburaški instrumenti, violina, harmonika in druga tradicionalna glasbila. Odlikuje jih štiriglasno petje, glasbeni kritiki pa jih uvrščajo med najboljše etno skupine na Slovenskem. To so dokazali tudi na božičnem koncertu v cerkvi sv. Jožefa. Vabljeni k ogledu video izseka s samega koncerta.