Glavni trg v Celju oživel z melodijami brezplačnega koncerta (video)


V petek zvečer, ko so se snežinke že na gosto prijemale celjskih novih in starih tlakovcev, smo prisluhnili prvemu v nizu brezplačnih decembrskih koncertov v središču mesta. Na odru Pravljične dežele se nam je pridružila skupina Muff.

Koncert je naznanil tudi pričetek prireditev Prazničnega Celja v mesecu decembru. Skupina, ki nastopa v žanru popa, je svojo publiko ogrela tako s svojimi pesmimi, kot tudi z drugimi znanimi skladbami. Med temi smo lahko slišali glasbo Erica Claptona, Amy Winehouse in Rihanne.

Muff je mlada skupina, ki ustvarja in se na slovensko sceno prebija šele v zadnjem letu. Zasedba, ki jo sestavljajo pevka Senidah, kitarist Tadej Košir, bas kitarist Gregor Robić in producent Anže Kacafura ali kar Cazzafura, pa si počasi veča nabor svojih pesmi, ki jih vse pogosteje slišimo tudi na radiu in drugih medijih. Med njihove najbolj prepoznavne pesmi sodijo, Ti daješ, Povej mi, Tvoje moje in Naj sije v očeh.

V seriji brezplačnih koncertov, ki se bodo na Glavnem trgu Celja odvijali vse do konca decembra, lahko pričakujemo še Nude, Eroiko, Mali pihalni orkester Glasbene šole Celje, Nušo Derendo s skupino ter silvestrovanje na prostem z zasedbo Mambo Kings.

Odlomke petkovega koncerta skupine Muff v Celju, si lahko ogledate v dodanem videu.

Pripravila: P. Čamernik

Patricija Čamernik