Gledališka predstava The Addams Family nasmejala obiskovalce (foto in video)


the_addams_family_1Minuli četrtek je v celjskem Narodnem domu potekala predpremiera gledališke predstave The Addams Family, ki jo je uprizorila Celjska gledališka skupina pod režijsko taktirko Sare Polanc. Predstava govori o svetovno znani gotski družini, o kateri so bili posneti filmi, nadaljevanke in risanke.

Addamsovi so torej gotska družina, ki se z vsakdanjim svetom, spopada na komičen in dramatičen, na trenutke tudi krut način. Drugačni niso le po izgledu, temveč tudi po obnašanju. Za vse člane družine je, v nasprotju z večino “navadnih smrtnikov”, bolečina pozitivna, črna barva izraža veselje in “svetlost”, njihovi otroci se igrajo z orožjem in mučilnimi napravami, eksplozije jim ne pridejo do živega.

Predpremiere se je udeležilo veliko število obiskovalcev.
Predpremiere se je udeležilo veliko število obiskovalcev.

V omenjeni priredbi gledališke igre, ki so jo člani Celjske gledališke skupine odlično odigrali, Addamsovi dobijo nova soseda, ki spoznata, da imajo v lasti veliko družinsko bogastvo in jih želita oropati, vendar sta pri tem neuspešna. Številni humorni dialogi in nepredvidljivi dogodki so dodobra nasmejali obiskovalce četrtkove predpremiere, odlična igra in zanimiva zgodba pa sta zagotovili, da so igralci poželi velik aplavz.

Predstava je nastala pod taktirko režiserke Sare Polanc, ki je (poleg Nata Perrina, producenta in scenarista znamenitih serij The Addams Family, posnetih v letih 1964-1966) odgovorna tudi za scenarij, igrali pa so Maša Gobec, Nejc Jezernik, Tine Filipančič, Maša Škotnik, Valentina Gobec, Neža Prešiček, David Jecl, Zala Maruša in Marko Žagar.

the_addams_family_3

V spodnjem video posnetku si lahko ogledate utrinke predstave, ki so jo mladi igralci predpremierno predstavili v Narodnem domu, v galeriji fotografij pa si lahko ogledate utrinke s predstave.

[simpleviewer width=100% height=700 id=585]

v/t/f: eH

polsi-nagradna2-klik