Jinx na Starem gradu navdušili obiskovalce (foto in video)

29. 07. 2012 21:03

Minuli konec tedna je v okviru Poletja v Celju, knežjem mestu na Starem gradu v Celju nastopila hrvaška skupina Jinx, ki jo številni poznajo predvsem po uspešnicah iz njihovega pred dobrim desetletjem izdanega albuma “Avantura počinje”. Koncerta se je udeležilo nekaj sto obiskovalcev, ki so se že po prvih preigranih taktih prepustili glasbenemu razvajanju te izvrstne retro pop skupine.

Petkov nastop skupine lahko uvrstimo v sam vrhunec prireditvenega dogajanja minulega tedna. Letnica njihovega rojstva sega v daljo leto 1993. Po mnenju številnih glasbenih poznavalcev gre za skupino, ki je zadela v pravem trenutku s pravo kombinacijo. Nostalgični glasbi sedemdesetih so glasbeniki dodali kanček pridiha sodobnosti in s tem osvojili srca mnogih. Do danes je skupina izdala šest albumov, s katerimi se je utrdila na glasbeni sceni in si pridobila ogromno oboževalcev.

Jadranka Bastajić - Yaya, pevka skupine Jinx

Veliko navdušenje med poslušalci je požel leta 2001 izdani album Avantura počinje, tega leta so člani skupine za nekaj časa nepričakovano zapustili glasbeno sceno, na katero so se vrnili leta 2007 z novim albumom Na Zapadu. Njihov zadnji, šesti album, nosi naslov Diksilend, njegov producent pa je Coco Mosquito. Album je bil leta 2011 na Hrvaškem nagrajen tudi s Porinom (pop album leta in najboljša izvedba skupine z vokalom).

Obiskovalci so skupino Jinx pod odrom aktivno spremljali od vsega začetka

Koncert, na katerem je občinstvo uživalo ob starejših in novejših hitih, smo obiskali tudi mi. Vabljeni k ogledu spodnje galerije fotografij in video posnetka, v katerega smo ujeli nekaj trenutkov petkovega dogajanja na Starem gradu.

[simpleviewer width=100% height=700 id=230]

v/t/f: eH

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
184 queries in 0,751 seconds.