Kako dopustujejo znani Celjani? (1. del)

27. 07. 2016 09:31

Ste se že vrnili s počitnic? Nanje šele odhajate? In kam vas je zanesla želja po prijetni poletni sprostitvi, užitkih in morda zabavi? Je to standardno privlačna hrvaška obala, morda prisegate na slovenske gore ali se odpravljate kam v tujino?

S podobnim vprašanjem o tem, kako oni preživijo svoj poletni dopust, smo se obrnili na nekaj znanih Celjanov. Danes objavljamo, kar so nam zaupali Maja Pozeb, Janko Požežnik, Metka Pirc, Milan Rajtmajer in Sonja Ramšak, v naslednjih dnevih pa bomo postregli z odgovori še nekaterih drugih.

Mateja Pozeb. Foto: Rok Tržan
Mateja Pozeb. Foto: Rok Tržan

Mateja Pozeb: Lovi trenutke, ko je sama s sabo

»Poletni oddih si ponavadi privoščim z družino. Kljub temu, da narava moje službe zahteva odzivnost, si na morju vseeno privoščim odklop od socialnih omrežij ter se posvetim ljudem, ki so ob meni, hkrati pa lovim trenutke, ko sem sama s sabo,« nam je povedala znana celjska make up artistka Mateja Pozeb.

Pozebova je znana po dejstvu, da povsod najde lepoto, ob kateri lahko uživa – v naravi, na plaži, ob glasbi, dobri hrani, v zgodnjem jutru, ko vse še spi… »Rada imam tako zabavo kot tudi mir in tišino. In najbolj srečna sem, če mi uspe združiti vse po malem«.

Janko Požežnik: Potuje, pluje ali teče, a nikoli čisto ne pozabi na službo

Prvi mož poklicnih gasilcev ima običajno zelo natrpan urnik. A ko si vzame čas, si konkretno napolni baterije. »Daljša potovanja, kot na primer v zadnjih letih Peru, Severna Amerika, v načrtu je rusko podeželje.

Na morju je zame najlepši dopust na barki med otoki na Jadranu. Večkrat pa z družino “skočimo” tudi na morje, kjer uživam v jutranjem teku in kuhanju,« je povedal za Celje.info.

Požežnik zaradi narave dela gasilcev nikoli povsem ne pozabi na službo. Dnevno spremlja dogajanje v Celju, a mu to ni težko, saj v svojem delu uživa.

Metka Pirc. Foto: osebni arhiv
Metka Pirc. Foto: osebni arhiv

Metka Pirc: Poleti v hribe, pozimi v svet

Novinarka Metka Pirc ni pristaš tipičnega poležavanja na plaži. Pravzaprav niti nima običajnega poletnega dopusta.

»Počitniški prosti čas zelo rada preživljam s pohodnimi turami po slovenskih hribih ali na kolesu. V vročih dneh se prileže tudi kakšen skok v morje.

Poletnega dopusta, razen kakšnega podaljšanega vikenda, običajno nimam, izkoristim pa zimo za odkrivanje novih kotičkov.«

Milan Rajtmajer: Z barčico po Jadranu

Srečnežem, ki dopust preživljajo z doktorjem Milanom Rajtmajerjem, zagotovo ni dolgčas. »Najprej tradicionalno križarimo po znanih in manj znanih kotičkih Jadrana.

Z obilico športnih in kulinaričnih razvajanj pot zaključimo v matičnem pristanišču naše barke v Kotorju. Sledi rafting v kanjonu Tare. Drugi del je namenjem raziskovanju še neodkritih delčkov velikih mest – tokrat bo na vrsti Montevideo,« je povedal za Celje.info.

Sonja Ramšak. Foto: osebni arhiv
Sonja Ramšak. Foto: osebni arhiv

Sonja Ramšak: Po 35 letih čas za nov način dopusta

Nekdanja zelo aktivna političarka (sicer pa zaposlena na obrambnem ministrstvu) Sonja Ramšak je ena tistih, ki dosledno spoštuje dejstvo, da je dopust za – oddih.

»Tisti trenutek, ko nastopim dopust, naredim popolni odklop. Pozabim na službo in druge obveznosti. Ker sem po horoskopu rakec, je zame pravi dopust uživanje v morju, soncu in branju knjig. Običajno sem dopustovala s svojimi najbližjimi oziroma družino. Letos pa po 35 letih s prijateljico.«

Ramšakova sicer veliko svojih morskih doživetij deli na družabnih omrežjih, saj, kot pravi, rada komunicira z ljudmi.

Preberite tudi: Kako dopustujejo znani Celjani? (2. del)
T: Š. Kumer

flosfest-ljubno-polsi-klik

Oznake: , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
179 queries in 1,596 seconds.