Knežji festival piva 2018 pritegnil veliko obiskovalcev (foto)


V soboto popoldne je na Glavnem trgu potekal Knežji festival piva, ki je knežje mesto obiskal drugič in požel veliko zanimanja. Dogodek je nastal pod okriljem Kluba študentov občine Celje, kavarne Celjskega mladinskega centra in Zavoda Celeia Celje, ki so se po lanskoletnem pozitivnem odzivu odločili, da se vrnejo za vse ljubitelje piva.

Knežji festival piva postregel z več kot 20 pivi domačih in tujih proizvajalcev

Lanskoletni odlični odzivi obiskovalcev so bili tudi osrednji generator za ponovno organizacijo festivala, ki ga je obogatila degustacija več kot 20 piv domačih in tujih proizvajalcev. Tako so se predstavili Green Gold Brewing, Fabrika piva, Lobik Brewery, Barut Brewing & Blending, Crazy Duck Brewery, Human Fish Brewery, Ressel, Maister Brewery, Mali Grad, Pivarna, Hopsterin Pogis.

Pivo je bilo resda rdeča nit festivalnega dogajanja, vendar pa je bilo poskrbljeno tudi za lačne želodčke, ki jih je razvajala Galerija okusov z Lojzovo malco, burgerjem, klobaso, prestami … Dogajanje je popestril tudi nastop DJ-jev, ki so ves čas skrbeli za dobro glasbo, na svoj račun pa so prišlo tudi najmlajši obiskovalci, ki so lahko ustvarjali v kulinaričnih delavnicah še ene domače ustvarjalke, celjske kulinarične performarke Ivane Ristić.

Knežji festival piva je minil v znamenju dobre družbe, vrhunske pijače in tudi kulinaričnega razvajanja.
Knežji festival piva je minil v znamenju dobre družbe, vrhunske pijače in tudi kulinaričnega razvajanja.

Da je bilo tudi v popoldanskih urah pestro v mestnem jedru, so se dogodku pridružili tudi lokalni gostinci, ki so imeli ob tej priložnosti odprte svoje lokale in letne vrtove. Knežji festival piva je obiskovalce v svoj objem sprejel brezplačno, na voljo pa so bili degustacijski kuponi v vrednosti 10 evrov, ki so vključevali pokušino 7 piv in degustacijski kozarec z logotipom. Tako je zagotovo prišel vsak na svoj račun – tudi s spominkom.

Knežji festival piva je tako tudi popoldne poskrbel za pester mestni utrip v središču knežjega mesta, prav tako pa je požel veliko zanimanja, saj se je na Glavnem trgu kar trlo ljubiteljev hmeljskega napitka. Dogodka smo se udeležili tudi mi in nekaj utrinkov za vas ujeli v spodnji fotogaleriji. Vabljeni k ogledu.

magnifico-celje-polsi-klik