Komedija TAK SI na Starem gradu Celje (foto in video)


komedija_tak_si_celje_1Minulo sredo so si obiskovalci na Starem gradu Celje ogledali večkrat nagrajeno Vojnovićevo komedijo v produkciji SiTi Teatra BTC in Krekerja s pomenljivim naslovom TAK SI. V aktualni in nestrpni komediji, ki na navidezno lahkoten način raziskuje, koliko sodbe in prikrite jeze se skriva v našem smehu in vsakdanjem neresnem izmenjavanju mnenj, nastopata Tadej Toš in Klemen Slakonja.

V komedija TAK SI Tadej Toš igra nezadovoljnega taksista Romana, ki ga je življenje v času finančne krize zapeljalo v slepo ulico. Odlično pa se je v predstavi izkazal Klemen Slakonja in sicer v vlogah konceptualnega umetnika, vstajniškega čefurja, transvestita, brezposelnega kravatarja, neizkušenega duhovnika, italijanskega turista in drugih naključnih sopotnikov, ki iz Romana izvabljajo nestrpnost in vso jezo, žalost in obup, ki se za njo skrivajo.

Še enkrat več sta se odlično izkazala igralca  in interpreta Tadej Toš in Klemen Slakonja.
Še enkrat več sta se odlično izkazala igralca in interpreta Tadej Toš in Klemen Slakonja.

Kar trikrat nagrajena komedija na festivala Dnevi komedije v Celju prikazuje dojemanje in (ne)sprejemanje sveta, v katerem se človek hočeš-nočeš mora znebiti nekaterih predsodkov, pretehtati vrednote in pretekle odločitve. Iz brezciljnega tavanja po mestu, ki ga protestniki že dvigajo na noge, Romana prebudi stranka, ki pozna njegovo veliko skrivnost.

Piko na i je dodal priznan in v Sloveniji večkrat gostujoči makedonski gledališki in filmski režiser Aleksandar Popovski, ki tragičnost situacij v taksiju začini s humorjem. Vrhunska in večkrat nagrajena igralca, odmevna TV voditelja in vrhunska komika, zelo realno in hkrati duhovito komedijo dobesedno gladko “vozita” po odru.

komedija_tak_si_celje_3

Naslednjo odlično predstavo na Starem gradu Celje, ki jo bosta organizirala Zavod Celeia Celje v sodelovanjem s Sititeatrom BTC Ljubljana, si boste zopet lahko ogledali 4. julija ob 21h, in sicer MULC…te gleda z Bojanom Emeršičem.

Vabljeni k ogledu video posnetka z inserti komedije TAK SI na Starem gradu Celje, v spodnji galeriji fotografij pa si lahko ogledate utrinke s predstave.

[simpleviewer width=100% height=700 id=602]

v/t/f: eH

polsi-zabe