Koncert Big banda Žabe z Aniko Horvat in Urošem Perićem v lapidariju OKC (foto in video)

20. 06. 2013 18:24

Minuli četrtek je v lapidariju OKC potekal koncert celjskega big banda Žabe z instrumentalnimi in vokalnimi solisti. V prekrasnem ambientu sta obiskovalce med drugim navdušila odlična primorska pevka Anika Horvat in celjski pianist Uroš Perić.

V bogatem glasbenem programu, ki ga je povezovala moderatorka Marijana Kolenko, so poleg omenjenih gostov nastopili številni solisti, med drugim Samo Kolar (tenor saksofon), Saša Kužnik (bobni), Gregor Kozar (alt saksofon), Tomaž Majcen (trobenta), mladi Troy Fonda (alt saksofon), Igor Bezget (kitara) in člani dixie banda (Anže, Gregor, Roman, Boštjan, Aljoša, Jasna, Božo, Sašo,…).

V dobri dve uri trajajočem koncertu so nastopajoči obiskovalcem pričarali spekter slovenskih in tujih glasbenih uspešnic, vse od Žabje svatbe, Skyliner, Al si ti al nisi, Children of Sanchez, Georgia, My baby don’t dig me, Zemlja pleše, Birdland, Four brothers, Orion, Ne čakaj na maj in številne druge uspešnice.

Anika Horvat in Uroš Perić sta znova dokazala, da sta odlična glasbenika.

Svoje je zagotovo dodala odlična glasbena gostja Anika Horvat, ki je v svetu glasbe aktivna že od malih nog, leta 1996 je bila zmagovalka festivala MMS s pesmijo Lahko noč, Piran. Njeno glasbeno pot je nadgrajevala skoz vsa leta, kar je okronala z dvema zmagama na Slovenski popevki (2007 in 2009). Zadnja leta je poleg samostojnih nastopov veliko koncertirala z Big bandom RTV Slovenija. V svoji bogati glasbeni karieri je Anika pred dobrim mesecem izdala prvi samostojni album, posvečen najmlajšim.

Drugega gosta koncerta Uroša Perića poznamo kot odličnega interpreta skladb znamenitega Raya Charlesa iz časov zlate dobe bluza, soula in džeza. Sodeloval je s številnimi tujimi vrhunskimi glasbeniki, kot prvi slovenski pevec je nastopil na prestižnem festivalu džeza v Montreuxu v Švici, na French Quarter Festivalu (FQF) v New Orleansu in na Sweet Auburn Jazz festivalu v Atlanti.

Koncert, nabit z energijo, obiskovalcev ni pustil ravnodušnih. Osvežitev vročih poletnih dni, ki so zagotovo popestritev sicer pestrega dogajanja v poletnem Celju.

[simpleviewer width=100% height=700 id=401]

v/t/f: Egon Horvat

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
189 queries in 2,248 seconds.