Koncert Dan D na Krekovem trgu 2015 (foto, video)


DSCN6921 (Kopiraj) DSCN6919 (Kopiraj)V soboto zvečer so se obiskovalci Krekovega trga lahko pogreli ob kozarcu kuhanega vina in brezplačnem koncertu Dan D.

Novomeška zasedba je mrzel zimski večer razgrela ob starejših hitih, kot so Počasi, Za naju punca, Pozitivne misli id., poleg tega pa so odpeli tudi nekaj skladb iz njihovega zadnjega studijskega albuma DNA D.

 Zasedba Dan D je 1. aprila letos izdala prvi del albuma DNA D, surovo rockersko zbirko komadov, pred malo več kot mesecem dni pa smo dočakali še drugi del. Z zadnjim albumom je skupina zavzela tudi nekoliko drugačno glasbeno podobo in se prerodila v novem ustvarjalnem duhu.

Tomislav Jovanovič – Tokac (vokal, kitara), Dušan Obradinovič – Obra (bobni), Marko Turk – Tučo (kitara), Boštjan Grubar (klaviature) in Nikola Sekulovič (bas kitara) slovensko glasbeno sceno obogatujejo že skoraj 20 let, v tem času pa so poskrbeli za številne rock hite, prejeli številne nagrade in izdali več studijskih albumov.

Njihovo glasbeno ustvarjanje je navdušilo tudi Celjane, ki so Krekov trg preplavili do zadnjega kotička in s Tokacom v en glas prepevali vse pesmi, še posebej Čas, Voda in Počasi. Dogajanje smo tkao preverili tudi sami in posneli video posnetek ter fotogalerijo dogajanja. Preverite, če se najdete na kakšni fotografiji.


[simpleviewer width=100% height=700 id=914]