Koncert Dixie Šok Band Ljubljana pri Vodnem stolpu (foto in video)

26. 07. 2014 09:41

dixie_sok_band_1V torek, 22. julija, je pri Vodnem stolpu v Celju nastopila šestčlanska zasedba prekaljenih in akademsko izobraženih glasbenikov, ki izvaja zabavno dixieland glasbo. Dixie Šok Band Ljubljana sestavljajo klarinetist Iztok Pečar, trobentač Aljoša Pavlič, pozavnist Matija Mlakar, vokalist in banjoist Tomo Jurak, tubist Čarli Novak in bobnar Jani Šalamon.

Koncert ljubljanskega Dixie Šok Banda, ki je nekakšna podskupina oz. frakcija legendarnega ansambla Šok, je potekal pod okriljem programske ponudbe Svet v mestu na Vodnem stolpu Celje. Slednje v mesto prinaša gostovanje različnih slovenskih glasbenih in gledaliških ustvarjalcev, katerih ustvarjalnost se navezuje na interpretacijo različnih žanrskih zvrsti.

Začetna želja nekaterih članov Dixie Šok Banda je bila igranje izvirnega dixielanda v New Orleans stilu, tako imenovano “Happy Music”, kar je posledično privedlo do nastanka šestčlanske zasedbe Dixie Šok Band. Odlikuje jih muziciranje znanih melodij in vznemirljivi ritmi dixielanda.

Kljub dežju se je pod šotorom pri Vodnem stolpu zbralo kar nekaj obiskovalcev.
Kljub dežju se je pod šotorom pri Vodnem stolpu zbralo kar nekaj obiskovalcev.

Skupina, ki obstaja in uspešno nastopa že vrsto let, se ponaša s številnimi koncerti, nastopila je na otvoritvah likovnih razstav, promocijah in drugih kulturno–zabavnih prireditvah. Številni ljubitelji tovrstne glasbe so jih lahko spremljali na odmevnih prireditvah po vsej Sloveniji, od poletnih kulturnih prireditev v Ljubljani, Jazz Lenta Maribor, Rock Otočca, Zlatega bobna Portorož, do oddaj TV Slovenija.

dixie_sok_band_3

Seveda pa so se tudi minuli torek v Celju še enkrat več dokazali kot odlični glasbeniki, ki jim ni tuj stik z občinstvom. Poleg odlične izvedbe koncerta so s pristnim humorjem med skladbami večkrat nasmejali občinstvo, ki se je, kljub kar močnemu nalivu, koncerta udeležilo v zares lepem številu.

Vabljeni k ogledu video posnetka s torkovega koncerta pri Vodnem stolpu, v spodnji galeriji fotografij pa si lahko ogledate tudi foto-utrinke.

[simpleviewer width=100% height=700 id=647]

v/t/f: eH

polsi-boni-spica-klik

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
188 queries in 1,615 seconds.