Koncert Eroika v Pravljični deželi Celje (foto in video)


Sredi tedna je v Pravljični deželi na Glavnem trgu v Celju potekal že drugi brezplačni koncert na prostem, tokrat so več kot dva tisoč obiskovalcev navduševali trije izjemni vokalisti, ki že več kot pet let nastopajo širom Slovenije in v tujini, trio Eroika. V dobri uri trajajočem programu so se predstavili s številnimi zimzelenimi tujimi in slovenskimi pesmimi, odetimi v pop operni žanr.

Trio Eroika, katerega člani Matjaž Robavs (bariton), Aljaž Farasin (tenor) in Metod Žunec (tenor) so klasično izobraženi in šolani pevci, so se širšemu občinstvu predstavili leta 2007, kot premišljena kombinacija talenta, lepote, uglajenosti, glasovnih zmožnosti in obdelave večnih uspešnic v pop opera žanru. Slednje je seveda tlakovalo pot uspehu in prepoznavnosti, ki so ju dosegli v razmeroma kratkem času.

Trio Eroika navdušili obiskovalce vseh starosti.

V Pravljični deželi so obiskovalcem postregli s številnimi priredbami, ki so značilne za prihajajoče praznike, slišali pa smo lahko tudi nekaj opernih arij. Trio je ozračje, v katerem je bilo čutiti praznični utrip, pomešan z vonjem kuhanega vina, stopnjeval vse do zadnje pesmi, ki so jo zapeli skupaj z obiskovalci. Sveta noč, ki v svetovnem merilu velja za najbolj izvajano pesem vseh časov, je bila nedvomno vrhunec sinočnjega koncerta.

Seveda je potrebno poudariti, da so obiskovalci s triom Eroika prepevali vse od prve pesmi. Utrinkom lahko prisluhnete v spodnjem video posnetku, v katerem so zajete tri uspešnice, med drugim tudi Dan ljubezni, slovenska evrovizijska skladba, ki jo je leta 1975 prepevala skupina Pepel in kri. Vabljeni k ogledu galerije fotografij, ki smo jih posneli na koncertu.

[simpleviewer width=100% height=700 id=299]

v/t/f: Egon Horvat