Koncert Hamo & Tribute 2 Love v Mladinskem centru Celje (foto, video)

10. 05. 2015 22:13
Hamo & Tribute 2 Love
Hamo & Tribute 2 Love

Zasedba Hamo & Tribute 2 Love igra blues, soul in klasični rock. Koncertirajo po vsej Sloveniji in ustvarijo fenomenalno atmosfero, kamorkoli pridejo. Njihovo glavno poslanstvo pa je, da širijo ljubezen.

V soboto zvečer je zasedba Hamo & Tribute 2 Love z ljubeznijo obarvala Mladinski center Celje, kjer se je ustavila v sklopu koncertnega spomladanskega cikla 2015. V letošnjem letu so izdali novo ploščo Pol, ki so jo tokrat približali še Celjanom. Nova plošča je bila v omejeni nakladi 100 kosov razprodana na promocijskem koncertu v razprodanem SiTi teatru. Vsaka plošča je unikat, saj so Tribute 2 Love sami poslikali vseh 100 naslovk. »Plošča je namenjena izključno tistim pravim fanom, ki »štekajo«, da jim resnično v kompletu podajamo svojo umetnost, svojo glasbo. Ne zato, ker nimamo za oblikovalca, ampak ker jim želimo dati celega sebe«, je po tem, ko je z bendom poslikal že »nevemkateri« kos, o svojem tokratnem poslanstvu povedal Hamo.

“Tudi ko smo za, smo proti. Rokenrol je vedno opozicija.”
“Tudi ko smo za, smo proti. Rokenrol je vedno opozicija.”

Zasedbo sicer sestavljajo Matevž Šalehar Hamo, Denis Horvat Duki, Uroš Primožič Spretan, Uroš Škerl Kramberger Hipi in Martin Janežič Buco. Navdih fantje iščejo v bogati dediščini rokenrola – pri glasbenih velikanih kot so John Lennon, Paul McCartney, Mick Jagger med izjemno popularnimi in Scott Walker, Felix Pappalardi, John Fogerty, Hoyt Axton med malo manj popularnimi, a nepogrešljivimi.

Koncert je bil zelo dobro obiskan.
Koncert je bil zelo dobro obiskan.

V ozadju, kot skupni imenovalec, odzvanja reminiscenca bluesovskih korenin. Vrsta avtorskih skladb tako učinkuje kot prosto plavajoči glasbeni arhiv, segajoč vse do 40. in 50. let 20. stoletja, v katerem lahko poslušalci – tudi tisti, ki (še) niso poznavalci glasbene zgodovine – odkrivajo temeljne glasbene vzorce, na katerih sloni sodobna popularna godba.

Njihovo blues-rokovsko izročilo ni hladnih pustilo niti Celjanov, ki so se navdušeno pozibavali ob skladbah zasedbe Hamo & Tribute 2 Love. Med koncertom pa je Hamo oznanil, da bodo koncert vsi zapustili zaljubljeni, saj zasedba širi čisto ljubezen.

Ljubezni se sicer ne da ujeti, lahko pa ujamemo nekaj trenutkov samega koncerta, ki smo jih zbrali tudi v spodnji fotogaleriji in video posnetku. Vabljeni k ogledu!

[simpleviewer width=100% height=700 id=813]

preskakovanje-ovir-polsi

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
183 queries in 1,139 seconds.