Koncert Jana Plestenjaka na starem gradu Celje 2014 (foto, video)


DSC06345Pretekli petek, 8. 8. 2014,  je na Starem gradu Celje potekal en izmed težje pričakovanih koncertov zadnjega časa, koncert Jana Plestenjaka.

Prvi avtobusi so na Stari grad odpeljali že dobro uro pred pričetkom. Ljudi se je trlo in tako so sedišča bila zasedena kot bi mignil. Z ne preveliko zamudo se je pred odrom sprehodil težko pričakovani pevec, obnorel množico in že v naslednjem hipu sedel za svoj klavir na odru. “Spomnim se, ko sem prvič bil tu,” je začel: “bilo je pred 21-imi leti. Takrat je na moj koncert prišlo 17 ljudi!“.

DSC06315

Jan Plestenjak je tekom koncerta odpel vse svoje največje hite, zraven pa dodal še nekaj takšnih, ki si jih, kot sami pravi, rad prepeva doma in žal niso nikoli postale uspešnice. “Veste, po vseh teh letih je zame dovolj, da se moja skladba dotakne treh ljudi… s tem je moje delo končano,” obrazloži zbranim. Koncert je bil nedvomno presežek marsikaterega že slišanega. Z zbranimi ni delil zgolj svoje skladbe, ampak tudi svoje življenjske zgodbe in izkušnje. Ljudje so prepevali, plesali, zaljubljeni pari so se stiskali ob robovih.

Bomo kaj plesali tam zadaj?!” je nagovoril še zadnje sedeče: “Saj nismo v gledališči… še tam se lahko pleše,“. Energija, ki se je vila tekom teh dveh ur, je slej kot prej na noge spravila vse.

Na koncertu ni manjkalo komadov kot so Barka iz Perja, Lepa, Moja ljubica, Pleši z mano Lolita in mnoge druge. Glasbeniki so na odru improvizirali, skakali, se smejali in tako zbrane še dodatno navduševali. Jan Plestenjak je dokazal, da je resnično en izmed večjih slovenskih glasbenikov, kar pa je dokazovalo tudi nabito polno prizorišče na Starem gradu. Za hip so poslušalci postali del njegovega življenja.

DSC06351

“Vsi pravijo, da je štajerska publika najboljša publika, le da jo je težko osvojiti,” je povedal in dodal: “A ko jo osvojiš, potem imaš vso njeno ljubezen.

Na koncu vas vabimo še k ogledu priložene fotogalerije.

[simpleviewer width=100% height=700 id=651]

Kristina Strašek