Koncert Klapa Intrade & Tomislav Bralić na Starem gradu Celje: navdušili 1300 glavo množico (foto in video)

23. 08. 2013 10:13

Sinoči je na celjskem Starem gradu potekal vrhunec letošnjih koncertnih doživetij prireditve Poletje v Celju, knežjem mestu. Več kot 1300 obiskovalcev je dve uri prepevalo avtorske pesmi ter številne znane priredbe zadarske klape Intrade in Tomislava Bralića. S tem se je tudi zaključil letošnji koncertni cikel, ki ga je Zavod Celeia Celje pripravil v sklopu Poletje v Celju, knežjem mestu, ki poteka pod okriljem Mestne občine Celje.

Po dveh izredno odmevnih in uspešno speljanih koncertih na celjskem Starem gradu (skupine Nude & Simfoničnega orkestra Glasbene šole Celje z gosti, ki je bil 20. 6. 2013, Nane Milčinski, 26. 7. 2013 ter zaradi bolezni odpovedanega koncerta Mie Žnidarič), so sinoči na račun prišli ljubitelji dalmatinske glasbe. V čarobnem ambientu poletne noči so se več kot 1300 obiskovalcem predstavili člani trenutno ene najpopularnejših hrvaških klapskih skupin, klapa Intrade s Tomislavom Bralićem.

Klapa Intrade deluje vse od leta 1985 in je tudi po zaslugi povabil hrvaških izseljencev znana po vsej Evropi. Koncertirali so v Italiji, Nemčiji, Češki, Slovaški, Avstriji, Madžarski in Sloveniji. Druži jih ljubezen do ljudskih dalmatinskih pesmi, na koncertih pa s široko paleto glasbenega znanja in izkušenj izžarevajo izjemno stopnjo zrelosti. Slednje so še enkrat več dokazali sinoči, ko so popolnoma navdušili in očarali obiskovalce koncerta na Starem gradu.

Kmalu po pol deveti uri so ob nežni spremljavi kitarista in klaviaturista na oder stopili še ostali člani klape Intrade s Tomsilavom Bralićem. Po uvodnem pozdravu, prvi je bil seveda namenjen Celjanom ter ostalim obiskovalcem iz Slovenije in Hrvaške, se je letošnji koncertni vrhunec na Starem gradu Celje pričel. Priljubljenost zadarske klape se kaže v poznavanju njihovih (tudi najnovejših) hitov, saj se je množica že takoj na začetku aktivno vključila v dogajanje in prepevala skupaj s klapo.

Poleg avtorskih pesmi je klapa postregla z nekaterimi “zimzelenimi” dalmatinskimi priredbami, ki so k petju privabile še ostale obiskovalce, katerim besedila klape Intrade še niso prišla v ušesa. Klapa je koncertno vzdušje stopnjevala vse do zaključka, ko je požela ovacijo aplavzov. Odličen odziv obiskovalcev pa se je kazal tudi na odru, saj so tudi člani klape, na čelu s Tomsilavom Bralićem, prav tako kot obiskovalci, uživali v koncertnem vzdušju. Na koncu so obljubili, da se bodo vrnili v Celje in predlagali, da 22. avgust postane tradicionalni datum njihovih koncertov na Starem gradu Celje.

Ob tej priložnosti velja pohvala organizatorjem koncerta, Zavodu Celeia Celje, saj so poskrbeli za kar dva brezplačna avtobusa, ki sta obiskovalce vozila na Stari grad in nazaj v mesto. S tem so na najboljši možni način preprečili številne prometne zaplete in neprijetnosti, ki so jim bili ob podobnih dogodkih na Starem gradu obiskovalci večkrat priče.

Vabimo vas k ogledu video posnetkov, ki smo jih posneli na sinočnjem koncertu. V enega izmed njih smo zajeli enkratno vzdušje, ki so ga s prepevanjem s klapo pričarali obiskovalci sinočnjega koncerta. Seveda smo posneli tudi bogato galerijo fotografij, ki si jih lahko ogledate na dnu članka.

[simpleviewer width=100% height=700 id=419]

v/t/f: Egon Horvat


Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
180 queries in 1,268 seconds.