Koncert Klape Cambi v celjski dvorani Golovec (foto in video)

06. 04. 2014 20:25

klapa_cambi_1Prvi petek v aprilu je v celjski dvorani Golovec ljubitelje dalmatinske glasbe razvajala Klapa Cambi. Ena izmed največkrat nagrajenih in popularnih dalmatinskih klap, katere začetki delovanja segajo v leto 1986, je skozi leta svojega delovanja prislužila številne nagrade in priznanja. Gosta koncerta sta bila Davor Radolfi in Nuša Derenda.

Klapa Cambi, ki si je ime nadela po znani splitski plemiški družini, je poleg dejstva, da je ena izmed najpopularnejših in največkrat nagrajenih dalmatinskih klap, znana tudi po številnih spremembah v zasedbi. Ponašajo se s številnimi prvimi nagradami, ki so jih osvojili na festivalu dalmatinskih klap v Omišu ter na Večerih Dalmatinskih pesmi v svojem rodnem Kaštelu Kambelovca. Zagotovo pa so v zadnjih letih najbolj ponosni na zmago na Festivalu zabavne glasbe v Splitu leta 2011.

Nuša Derenda je skupaj s klapo zapela zimzeleno Poletno noč.
Nuša Derenda je skupaj s klapo zapela zimzeleno Poletno noč.

Petkov večer je po pričakovanjih potekal v znamenju odličnih pesmi, ki jih izvaja deset sijajnih pevcev. Največja prepoznavnost klape so z močjo in ljubeznijo nabite pesmi, posvečene Dalmaciji, v Celju so prijetno presenetili s prepevanjem nekaterih slovenskih zimzelenih melodij, posebej s pesmijo Poletna noč, ki so jo zapeli skupaj z gostjo Nušo Derendo. Slednja se je seveda predstavila tudi z nekaterimi svojimi najnovejšimi hiti.

Priljubljenost Klape Cambi se med obiskovalci njihovih koncertov najbolje izraža v poznavanju bolj ali manj znanih hitov, tako avtorskih kot priredb. Predvsem slednje so na minulem koncertu v Celju odpeli še posebej čutno in navdušili domala vse, ki so se koncerta udeležili. Nemalokrat se je zgodilo, da so spremljavo kitare, sintetizatorja in bobnov, spontano preglasili obiskovalci, ki so skupaj s klapo prepevali vse od prve do zadnje pesmi.

klapa_cambi_3

Vabljeni k ogledu spodnje galerije fotografij, posnetih na koncertu, v spodnjem video posnetku pa lahko prisluhnete utrinkom petkovega koncerta v dvorani Golovec v Celju.

[simpleviewer width=100% height=700 id=533]

v/t/f: eH

tek_ob_savinji_klik

Oznake: , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 1,379 seconds.