Koncert klape Pasika v Domu sv. Jožefa (video)


klapa_pasika_1Minulo nedeljo je v Domu sv. Jožefa v Celju potekal dalmatinski večer, katerega osrednji gost so bili člani klape Pasika. Zelo odziven in odlično obiskan koncert bi sicer po načrtih moral potekati v atriju Doma sv. Jožef, a ga je organizator zaradi dežja prestavil v notranje prostore doma.

Odprtje letošnjega koncertnega cikla Večeri v atriju se je torej začelo s koncertom odlične klape. Pred šestnajstimi leti ustanovljena klapa Pasika, katere ime simbolizira člane klape in njihov spomin na otroštvo, je v vseh letih delovanja svojo bogato kulturno dediščino in tradicijo prenašala po številnih odrih doma in v tujini. Člani klape prihajajo iz Kostanja pri Splitu, veljajo kot ustanovitelji in nosilci številnih družbenih in kulturnih dejavnosti v svojem mestu. Leta 2006 so prejeli tudi prestižno plaketo Omiša.

klapa_pasika_2

V popolnoma zasedenih notranjih prostorih Doma sv. Jožefa je klapo napovedal direktor doma Jože Planinšek. Koncert je potekal v dveh delih in sicer je prvi bil “duhovni del”, drugi pa “zabavni”. Vmes je nastopila vokalna skupina Fantje z Jožefovega hriba.

klapa_pasika_3

Večeri v atriju se bodo nadaljevali že v nedeljo, 1. junija, ko bodo ob 19. uri “jazzirali” člani skupine Freelight. 6. julija je predviden koncert odlične šansonjerke Jane Kvas, 11. julija pa bosta obiskovalce razvajala Ekumenski zbor in Pihalni orkester iz Švice. V nedeljo, 10. avgusta bosta nastopila odlična vokalistka Nina Strnad in saksofonist Jaka Kopač, letošnji cikel pa se bo zaključil 21. septembra, ko bodo nastopili člani Orkestra slovenske policije.

Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, v katerega smo zajeli utrinke nedeljskega nastopa klape Pasika.

v/t/f: eH

polsi-pf-celje-klik