Koncert Mamoutou Dembele & Calling Africa pri Vodnem stolpu (video)


Pod organizacijo Zavoda Celeia Celje, smo se na poletni petkov večer, 3. avgusta, lahko sprostili in se prepustili afriškim ritmom simpatične šestčlanske glasbene zasedbe Mamoutou Dembele (Baba MD) & Calling Africa.

Izvrstni virtuozi in vidno predani glasbeniki Beno Soršak, Tamara Povh, Behrang Ajdari, Petra Hudrap, Karolina Bucka Kustec in Tina Sovič, so nas prebudili in napolnili z energijo. Repertoar so sestavili iz avtorskih pesmi Tine Sovič. Le te predstavljajo vplive iz mešanih kultur, afriške, slovenske, indijske in še katere. Z iznajdljivimi pristopi igranja pripovedk so nas zagotovo vse presenetili in tudi navdušili. K zanimivimi tolkalnimi izvedbami se pridružujejo še basovske linije Behranga Ajdarija, zvoki električne kitare izpod rok Bena Soršaka in spremljava Tamare Povh na sintetizatorju.

Vroče afriške melodije, ki so v množični publiki prebudili občutek za harmonijo, je skupina sestavljena iz ženske tolkalne zasedbe Djembabe, iranskega basista in slovenskega kitarista, ujela v zaledje Vodnega stolpa. Dogodek, ki je napolnil Celje na petkov večer, ni le razširil pozitivne vibracije po mestu, vendar je predstavil tudi upanje za pestro dogajanje v bodoče, ki je bilo v našem mestu že kar nekoliko pogrešljivo. Tokrat lahko resnično pohvalimo tako organizatorje, kot seveda izvajalce.

Patricija Čamernik