Koncert Modrijanov na Kmečkih igrah 2013 pri Pušn šanku “Pr’ Tini”(foto, video)


V nedeljo so se pri Pušn šanku “Pr’ Tini” prelivali voda, pot in pivo. Kmečki praznik so namreč popestrile tradicionalne kmečke igre, ki so na Dobrovo privabile staro in mlado od blizu in daleč. Obiskovalci so se lahko zabavali ob kmečkih opravilih v  drugačni preobleki, ob dobri glasbi in seveda ob vsakoletnemu srečelovu z lepimi dobitki.

Dogajanje se je pričelo že ob deveti uri zjutraj, ko je vonj po volu na žaru privabil prve obiskovalce. V dopoldanskih urah so morali biti v nizkem štartu tudi prvi tekmovalci, saj se  je ob enajsti uri pričelo tekmovanje v košnji z BCS kosilnicami. V vsem tem času so obiskovalce zabavali Veseli potepuhi in Pravi gasilci. Do štirinajste ure so na kraj zločina prispeli tudi številni lastniki traktorjev, saj je takrat potekal tradicionalni blagoslov traktorjev, ki prispeva k boljšemu delu in seveda k bogati letini.

Ob petnajsti uri se je začelo zares. Travnik ob Pušn šanku “Pr’ Tini” so zavzela različna društva, ki so se morala pomeriti v različnih disciplinah. Tako so se najprej morali med sabo pomeriti najboljši kosci, ki so tudi otvorili novo disciplino v grabljenju. Za piko na i je poskrbela igra presenečenja, v kateri je moral par z dvema zvezanima nogama pretovoriti čim več vode v dveh škornjih od štartne linije, preko ovir, vse do cilja.

Darko Žvižej, povezovalec programa, je skupaj z organizatorjem kmečkih iger in z Mlečno kraljico kasneje podelil nagrade vsem zmagovalcem kmečkih iger, ki so se še posebej izkazali v košnji, grabljenju in prevažanju vode.

Dve uri kasneje pa je sledila še ena dodatna disciplina. Oder so namreč zavzeli Modrijani, ki so številne obiskovalce povabili k plesu. Slednji so se tako lahko ob divjih ritmih vrteli še dolgo v noč, Modrijani pa so zopet dokazali, da jih domača publika še posebej razvname.

Vabljeni k vpogledu v dogajanje v spodnji fotogaleriji in video posnetkih.

[simpleviewer width=100% height=700 id=415]

F/T/V: Tina Ožvald