Koncert Samanthe Maye in The Takeover v Pravljičnem Celju (foto, video)


Samantha Maya in The Takeover
Samantha Maya in The Takeover

Pravljično Celje nas decembra razvaja s številnimi brezplačnimi koncerti na celjskih ulicah in tudi ta konec tedna ni bilo nič drugače. Tako je tudi v nedeljo po celjskih ulicah odmevala glasba, saj je na Glavnem trgu nastopila Samantha Maya s skupino The Takeover.

Mlada Samantha Maya je zmagovalka letošnje Slovenske note 2017, ki na slovenskem glasbenem prostoru vedno bolj opozarja nase. Skupino The Takeover pa sestavljajo dijaki Aljaž Šumej (vokalist, klaviaturist in idejni vodja), Anže Zaveršnik (kitarist in saksofonist, ki prihaja iz Šmarja pri Jelšah), Florjan Ajdnik (basist) in Anže Lečnik (bobnar), pred kratkim pa se jim je pridružil tudi Rene Ratej (kitarist).

Glasbo, tudi avtorsko, ustvarjajo že več kot dve leti in ob tem redno nastopajo. Člani sodelujejo tudi v drugih glasbenih zasedbah in pri muzikalu Trinajst, ki so ga soustvarili skupaj z učenkami in učenci II. osnovne šole Celje ter dijakinjami in dijaki Gimnazije Celje – Center.

Samantha Maya in The Takeover so tudi obiskovalce Glavnega trga v nedeljo razvajali s svojo glasbo, med katero v glavnem prevladujejo priredbe, sicer pa se lahko pohvalijo tudi z avtorskimi skladbami. Obiskovalcev tudi slabo vreme ni odgnalo, tako da so lahko nedeljski večer zaužili z obilico dobre glasbe in kozarčkom kuhanega vina.

Nekaj utrinkov s koncerta si lahko ogledate tudi v spodnjem video posnetku in fotogaleriji.

https://www.youtube.com/watch?v=cozjrsHyshk&feature=youtu.be