Koncert skupine Čudežna polja v celjski Pravljični deželi (foto in video)

21. 12. 2013 20:10

cudezna polja1Minulo sredo je v Pravljični deželi v središču Celja potekal koncert skupine Čudežna polja. Pet izkušenih glasbenikov se je obiskovalcem predstavilo z njihovimi zimzelenimi hiti kot so Poštar zvoni samo dvakrat, Anamarie, Cvetje v jeseni, ljubitelje rocka pa so navdušili s hiti skupin ZZ Top, Status Quo in Rolling Stones.

Skupina Čudežna polja se je javnosti prvič predstavila pred dobrimi štirimi desetletji, let 1974 je kot prva skupina izdala malo ploščo v slovenskem jeziku. Iz rokerskih voda so se Čudežniki kmalu preusmerili v pop-glasbo, nastopali so na vseh pomembnejših slovenskih in jugoslovanskih glasbenih festivalih, tudi na splitskem festivalu, ki je veljal za izjemno prestižnega, nanj so bili povabljeni le največji glasbeniki v Jugoslaviji.

cudezna polja2

Po glasbenem premoru med letoma 2003 in 2009 so februarja 2010 na željo Dragana Buliča, glasbenega urednika RTV Slovenija, nastopili na velikem koncertu legend v Hali Tivoli, skupaj s še nekaterimi legendami iz 60. in 70. let. Slednje jim je dalo zalet in po koncertu so ponovno začeli več nastopati ter se po dolgih letih odpravili v snemalni studio.

Čudežna polja danes sestavljajo štirje člani izvirne zasedbe (Zdenko Zagorac – klaviature, vokal; Gorazd Elvič – kitara, vokal; Slavko Kovačič – bas kitara, vokal in Rudi Jazbec – solo kitara, vokal), zamenjala sta se le dva bobnarja – nazadnje se jim je pridružil Ivek Baranja. Na odru v Pravljični deželi so se pohvalili, da se lahko po stalnosti zasedbe primerjajo s samimi Rolling Stonesi. In koncert so zaključili z venčkom največjih hitov te izredno priljubljene, svetovno znane skupine.

cudezna polja3

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na koncertu, pripravili pa smo tudi video posnetek utrinkov s koncerta v Pravljični deželi, kjer se bodo v naslednjih dneh predstavili naslednji glasbeni gostje:

Mali pihalni orkester Glasbene šole Celje – 24. 12. ob 17h

Celjski dixieland – 24. 12. ob 22h

Kvartet Akord s Sandro Feketija – 25. 12. ob 20h,

Crvena jabuka 27. 12. ob 20h

Manouche 29. 12. ob 20h in

skupina Jinx 30. 12. ob 20h.

[simpleviewer width=100% height=700 id=481]

eH

thermana_klik

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
195 queries in 0,690 seconds.