Koncert skupine Veronica v Plesnem forumu Celje (foto, video)

19. 11. 2015 07:48

DSCN0063 (Kopiraj)

Veronica je eksperimentalna glasbena skupina iz Celja, ki jo sestavljajo Matej Oset na klaviaturah, Nenad Ostrovršnik na bas kitari in Franc Podgoršek na bobnih. V letošnjem letu so obeležili 20. obletnico od izdaje svojega prvega albuma, ob tej priložnosti pa so organizirali odličen koncert v Plesnem forumu Celje.

Nekaj minut čez osmo uro zvečer so se v dvorani Plesnega foruma Celje zatemnile uči, na odru pa je začelo poplesavati jesensko listje. Šlo je za video manipulacijo, v kateri so se nežno gibale tudi tri sence, ki so pripadale članom zasedbe Veronica.

Sobotni koncert velja za prvi samostojni koncert zasedbe v Celju po letu 1997. Fantje iz zasedbe Veronica so na koncertu predstavili material iz vseh štirih albumov (Perspective, Natura Naturans, Triac, Temmas) in del improvizacij iz DVDja Aquasphera, vse skladbe pa je z multivizijo oz. video mamipulacijami podprl umetnik Stane Špegel, kar je koncertu vdihnilo toliko bolj edinstveno in retrospektivno naravo. Poleg Špegla pa so se članom zasedbe Veronica ob posebni priložnosti pridružili še drugi gostujoči umetniki: Lado Jakša (pihala, zvočni efekti), Aleš Uratnik (kitara) in Miha Stabej (kitara).

DSCN0104 (Kopiraj)

DSCN0079 (Kopiraj)Instrumentalna glasbena skupina je v svoji več kot 20 letih delovanja na slovenski glasbeni sceni pustila močan pečat. Fantje so svojo skupno glasbeno pot začeli leti 1983 kot rock skupina Celjski grofje, leta 1989 pa so ustanovili rock zasedbo Veronique. Štiri leta kasneje so postali eksperimentalna skupina Veronica, ki jo poznamo še danes, rdeča nit njihovega delovanja pa so že od vsega začetka bili Grofje Celjski in Veronika Deseniška.

Zasedbo Veronica sicer sestavljajo trije nadarjeni glasbeniki, ki na odru delujejo kot izjemno uigrana ekipa, hkrati pa so izstopajoči posamezniki, ko so v tistem momentu z dušo in telesom predani le svojemu inštrumentu. Ravno ta strast v času kapitalizma marsikomu manjka, vendar jo Matej Oset, Nenad Ostrovršnik in Franc Podgoršek brez dvoma premorejo, zaradi česar so poskrbeli za izjemen koncert. Tudi sami si lahko ogledate nekaj utrinkov v spodnjem video posnetku in fotogaleriji.

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=901]

tabu-klik

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
181 queries in 1,099 seconds.