Koncert Vito Marenče Flamenko Trio pri Vodnem stolpu (foto in video)

01. 08. 2014 08:09

vito_marence_flamenko_trio_1V zadnjem julijskem torkovem večeru je pri celjskem Vodnem stolpu potekal koncert Vito Marenče Flamenko Tria. Odličnemu kitaristu Vitu Marenču, plesalki, koreografinji ter pedagoginji Ani Pandur Predin, se je na odru pred številnimi obiskovalci koncerta pridružil še odlični tolkalist Nino Murešlič.

Vito Marenče Flamenko Trio je pri Vodnem stolpu še enkrat več prikazal vrhunski skupek glasbe in plesa ter na sodoben način interpretirano tradicionalno špansko andaluzijsko glasbo. Trio sestavljajo virtuoz kitarskih strun in skladatelj Vito Marenče, specialist za zahodno afriški ritem in vzhodne tehnike igranja na okvirne bobne Nino Mureškič ter plesalka, koreografinja in plesna pedagoginja Ana Pandur Predin, ki je kot solistka sodelovala s SNG Opera in balet Ljubljana, v projektu Ole-Eba s plesalko Mašo Kagao Knez in s številnimi glasbeniki (Mia Žnidarič, Vesna Zornik, Matjaž Stošić, Damir Mazrek).

Flamenko je privabil številne obiskovalce.
Flamenko je privabil številne obiskovalce.

Mirno lahko potrdimo, da omenjenemu glasbeno-plesnem triu, ki je na našem območju prava poživitev glasbeno-plesne scene, tudi na širšem področju ni para. Njihov nastop čudovito objema strastne, temperamentne in vesele občutke flamenka v živo. Prvinska interpretacija flamenka, ki so jo obiskovalci doživeli pri Vodnem stolpu, je doživela še dodaten polet v tem intimnem in akustičnem ambientu.

vito_marence_flamenko_trio_3

V dobri uri trajajočem koncertu so tudi ljubitelji flamenka prišli na svoj račun. Vsi, ki ste zamudili koncert, pa vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, kjer lahko prisluhnete in si ogledate inserte s koncerta pri Vodnem stolpu. Vabljeni pa tudi k ogledu spodnje galerije fotografij.

[simpleviewer width=100% height=700 id=648]

v/t/f: eH

polsi-boni-spica-klik

Oznake: , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 1,114 seconds.