Koncert zasedbe Kronika ob izidu novega albuma v Mladinskem centru Celje (foto, video)

08. 12. 2015 17:38
Zasedba Gromofon je postregla z dobrimi brezkompromisnimi rock ritmi.
Zasedba Gromofon je postregla z dobrimi brezkompromisnimi rock ritmi.

V soboto zvečer se je Celje treslo v dobrih starih rock ritmih, saj je v Mladinskem centru Celje potekal koncert zasedbe Kronika ob izidu njihovega novega studijskega albuma Prepovedani sadovi.

Pred frankolovskimi rockerji pa je obiskovalce Mladinskega centra Celje ogrevala zasedba Gromofon. Še pomnite? Škrtanje igle po vinilu. Raskavost organskega zvoka. Nepopustljivost udrihajočih obratov.  Izruvane korenine rokenrola.  Vse to predstavlja prekaljen celjski tričlanski kvartet s petim elementom sozvočja – Gromofon.

Bojan Stopar, Grega Sevnik in Sergej Steblovnik prisegajo na rock’n’roll, ob katerem s(m)o odraščali. Celjska rokenrol zasedba  je februarja 2014 izdala tudi svoj prvi single “Prazna vsebin”, ki je bil med drugim nominiran tudi za popevko tedna na Valu 202, prav tako pa jih marsikdo prepozna tudi po skladbi “Preboj”. Vse to in še več je v soboto odmevalo v Mladinskem centru Celje.

Zasedba Kronika je povsem obnorela občinstvo Mladinskega centra Celje.
Zasedba Kronika je povsem navdušila občinstvo Mladinskega centra Celje.

Po tem pa je oder zavzela Kronika, ki je občinstvo popolnoma obnorela. Samosvoj trop mladih, lepih in zadetih rokerjev stare šole je ljubiteljem njihove glasbe postregel z avtorskimi komadi iz prve plošče z naslovom V napačnem letu, prav tako pa so v meglenem večeru odločno odmevale skladbe 21 gramov, Tina, Jaz, Svoboda in še mnoge druge, ki so oznanjale Prepovedane sadove, drugo studijsko ploščo zasedbe Kronika.

Kot vedno, so mladi in nadarjeni glasbeniki tudi tokrat postregli s karizmatično neprilagojenostjo, iskrenimi in avtorskimi komadi ter divje popotovanje v čas, ko je pravi rock’n’roll bil več kot le izrazno sredstvo; bil je ideologija, bil je način življenja in bil je nepozabna zabava. Prav tako kot sobotni večer.

 

[simpleviewer width=100% height=700 id=912]

Tina Ožvald

najboljse-klape-nagradna-polsi-klik

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
180 queries in 3,825 seconds.