Kreativno učenje plesnih korakov na 3. slovenskem festivalu družabnega plesa (video)


Minulo nedeljo so v Celjskem domu na svoj račun prišli vsi ljubitelji plesa, saj je ekipa Plesnega vala organizirala 3. slovenski festival družabnega plesa.

Pestro dogajanje se je začelo že ob 10.30 s številnimi plesnimi delavnicami, kjer so se obiskovalci lahko učili in nadgrajevali plese kot so cha cha cha, rumba, foxtrot, angleški valček, argentinski tango, swing, salsa in discofox.

Plesne delavnice je vodilo deset vrhunskih plesnih strokovnjakov: Katarina Venturini, Miran Pritekelj, Peter Fileš, Maja Pucelj, Uroš Andič, Katja Klep, Gregor Bohinc, Boštjan Špiljar, Tjaša Bombač in Gregor Vovk. Vsak od omenjenih strokovnjakov je obiskovalce v dveh dvoranah popeljal skozi različne plesne korake.

Po tem, ko so obiskovalci v dopoldanskem delu izpilili svoje plesne korake med kreativnimi plesnimi delavnicami, so se lahko v popoldanskem delu prepustili ritmu v lastni izvedbi, saj je ob 17.30 v dvorani Celjskega doma v okviru festivala družabnega plesa sledil večer druženja ob glasbi. Na novo pridobljeno znanje plesnih navdušencev si lahko ogledate v video prispevku.

Ekipa plesalk Plesnega vala Celje je v vlogi slovenskih državnih prvakov pred časom nastopila na svetovnem prvenstvu v jazz plesih v Frankfurtu. Tam so s svojo točko »Med nebom in zemljo« zasedle 9. mesto izmed 21 zasedb v kategoriji manjših odraslih skupin.

F/T/V: Tina Ožvald