Kulturni galop z Nuško Drašček Rojko: Sprehod po West Endu (foto in video)

22. 01. 2014 17:15

nusa drascek 1Prvi letošnji Kulturni galop v Centru konjeniškega športa Celje je minil v znamenju muzikala, odličnih glasbenikov in številnih obiskovalcev. Na oder je stopila odlična in vsestranska vokalistka Nuška Drašček Rojko, ki je nastopila ob spremljavi pianista in dirigenta Simona Dvoršaka, enega največjih poznavalcev te glasbene zvrsti, basista Andreja Pušenjaka in tolkalca Vida Ušeničnika.

Sprehod po West Wndu je projekt, s katerim so se omenjeni glasbeniki predstavili že v Žalcu (15. januarja), v Velenju (17. januarja), v CKŠC pa minulo soboto. Muzikal, glasbeno-gledališka zvrst, si tudi v Sloveniji že nekaj časa pogumno utira pot na slovenske odre. Zanimanje zanj vse bolj narašča, kar zagotovo priča sobotni obisk v CKŠC.

Nuška Drašček Rojko je pravi magnet za ljubitelje dobre glasbe.
Nuška Drašček Rojko je pravi magnet za ljubitelje dobre glasbe.

Vsestranska slovenska vokalistka Nuška Drašček Rojko, ki se navdušuje nad številnimi glasbenimi zvrstmi (šansonom, muzikalom, gospelom, bluesom, popevko in spevnimi jazzovskimi standardi, kakovostnem popu, r’n’b-ju, funku in soulu), se zadnje čase vse bolj spogleduje s klasično in operno glasbo. Kot solistka je nastopila s številnimi pomembnimi slovenskimi big bandi in vokalisti. Program, s katerim se je predstavila v CKŠC, je zajemal dela, kot so Sunset Boulevard, Les Miserables, Funny Girl, Cabaret, A little Night Music, Cats, Little Women in Follies, ob tem pa ne moremo mimo nedvomno enega največjih poznavalcev muzikala na Slovenskem, ki je v Londonu tudi specializiral iz te glasbeno-scenske oblike, Simona Dvoršaka, ki je omenjeni program tudi sestavil.

Sprehod po West Endu je zagotovo navdušil obiskovalce, ki so vidno uživali v glasbeni predstavi. Dodana vrednost je bilo tudi kulinarično doživetje, ki ga od lanskega leta redno pripravljajo za vse obiskovalce Kulturnih galopov v kavarni in restavraciji, kjer se koncert odvijajo.

nusa drascek 3

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na januarskem kulturnem galopu, v spodnjem video posnetku pa lahko prisluhnete insertom koncerta Nuške Drašček Rojko z glasbeniki Hiše kulture Celje.

[simpleviewer width=100% height=700 id=500]

eH

plesni_tecaj_po_izbiri

Oznake: , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 1,401 seconds.