Lado Bizovičar s predstavo Slovenska muska od A do Ž navdušil Celjane (video)


V torek zvečer je bilo iz Celjskega doma slišati različne glasbene ritme ter salve smeha, saj je Celje gostilo Špas teater z njihovo najnovejšo predstavo Slovenska muska od A do Ž. Gre za satiro, ki se loteva slovenske glasbene scene na humoren in kritičen način. Lado Bizovičar v glavni vlogi tako zajame celoten spekter slovenske glasbe; od rocka do narodnozabavne glasbe, dolžan pa ne ostane niti nogometnim himnam ter operni različici Sebastiana in Wernerja. S takšnimi in podobnimi komičnimi situacijami je ekipa Špas teatra tako že pred dnevi popolnoma razprodala dvorano Celjskega doma.


»Če radi poslušate slovensko glasbo, vam bo ta predstava všeč, če slovenske glasbe ne marate, vam bo ta predstava izredno všeč!»

Lado Bizovičar in glasbeniki

Igralci Lado Bizovičar, Gašper Konec in Miha Debevc so se tako lotil slovenske glasbene scene od A do P, kjer so se ustavili pri Janu Plestenjaku, saj bi že sam potreboval celotno abecedo, prav tako pa so opisali ustvarjalni opus Jožeta Potrebuješa, ki naj bi glasbena besedila Čukov gradil na podlagi televizijske vsebine. Prav tako razkrivajo in tudi prikažejo, da bi Zoran Predin, Pero Lovšin in Vlado Kreslin bili boy band, če bi s svojim glasbenim ustvarjanjem začeli danes, namesto pred leti. Posebne pozornosti je bil deležen tudi Tomi Meglič iz Siddharte, ki ima kljub uspešni glasbeni karieri težave pri naročanju hrane v pekarni zaradi svojega nerazločnega petja in govora. Lado Bizovičar izvede tudi venček zmagovalnih pesmi Eme, ki jih prilagodi vsakemu posameznemu  izvajalcu.

Obiskovalci so bili nad samo predstavo navdušeni, tudi dvorano Celjskega doma pa so zapuščali z nasmeškom na obrazu. S celjsko publiko je bil zadovoljen tudi Lado Bizovičar z ekipo, kratek intervju z njimi pa si lahko ogledate v spodnjem video posnetku.

F/T/V: Tina Ožvald