Magnifico na Starem gradu Celje obnorel občinstvo (foto, video)


IMAG3637Pa smo ga dočakali. Koncert, o katerem je bilo govora kar nekaj mesecev, je na Stari grad Celje privabil skoraj 2000 obiskovalcev. Magnifico je s svojo ekipo vrhunskih glasbenikov obnorel Celje. 

Roberta Pešuta ali Magnifica, kot ga vsi najbolje poznamo, bi bojda najlažje opisali kar z izrazi kot so balkanski kameleon in kavboj, čemur se nenazadnje pridružuje tudi naziv šansonjer. Slovenska srca je osvojil že v davnih 90-ih letih prejšnjega stoletja, kasneje pa dosegel tudi tujino. Tako starejše kot novejše skladbe so po večini postale hiti tako pri nas kot drugod. Preko svojih pesmi kot so Magnifico je peder, Gdo je čefur in Samo ljubezen (skladba skupine Sestre) se je dotikal družbeno perečih tematik, pozival k večji strpnosti, hkrati pa pridobil ikonski status v LGBT skupnosti.

DSC06517

Svojo glasbeno kariero je pričel s skupino U’redu, s katero je izdal tudi svoj prvi album Goli (1990). Nadaljeval je s solistično kariero in v 12. letih posnel številne albume. Singli Tivoli, Ya Mustafa in najnovejši Kuku Lele napoveduje prihod novega albuma, ki ga nedvomno vsi nestrpno pričakujejo.

Tokrat so se mu na odru pridružili brat Schatz!, Ivan Pavlović, Matej Kužel, Matija Krečič, Jan Gregorka in Teo Collor. Skupaj so s svojo energijo in odlično izvedbo slehernega komada zbrane popolnoma obnoreli. Obiskovalci sobotnega spektakla so lahko prisluhnili tako novejšim skladbam kot njegovim evergreenom ali kot jih je sam poimenoval “skladbam za stare prasce”, manjkalo pa ni niti humornih vložkov.

DSC06511

Z ekipo vrhunskih glasbenikov je pričaral fantastičen večer, ki je na noge spravil prav vse poslušalce. Koncert, ki je v Celju nedvomno veljal za enega težje pričakovanih je vsekakor bil en izmed najboljših kar smo jih v zadnjem času lahko slišali. Energija, ki jo je ekipa ustvarjala na odru, se je vila med množico, ki je na prizorišču ne samo poslušala, ampak tudi prepevala in plesala.

IMAG3652

Da pa se lahko o napisanem prepričate tudi sami, vabljeni k ogledu priloženega videa in fotogalerije. Med tem ko boste eni s tem lahko obujali spomine na sobotni koncert, se morda drugi odločite za obisk naslednjega.

[simpleviewer width=100% height=700 id=1015]

Kristina Strašek

flosfest-ljubno-polsi-klik