MCC svoj oder prepustil mladim talentom, ki se prebijajo na slovensko glasbeno sceno (foto)


Celjski mladinski center je prostor svobodnih idej, druženja, talentov, učenja in še bi lahko naštevali. Tokrat se jim je porodila misel, da predskupino izberejo sami in dajo mladim talentom, ki se ravno prebijajo na slovensko glasbeno sceno, prostor na njihovem odru.

matterV Celjski mladinski center so povabili tri dobro znane mladeniče iz Kamnika, ki na odru delujejo kot eno – Matter in so del hip hop scene.

Prejšnji petek, 12. aprila 2019, so nastopili v dvorani Celjskega mladinskega centra, ki je pokala po šivih. Pred Matter sta na oder stopila zmagovalca “MCC Video natečaja”.

K video natečaju so v sredini marca povabili k prijavi mlade, talentirane glasbenike iz Celja in širše okolice, da predstavijo sebe in svoje dosedanje delo. Prijave so bile odprte vse do konca marca, s 1. aprilom pa so razglasili zmagovalca.

matter-2Prejeli so ogromno število prijav in se ob strokovnem posvetu odločili za dvojec iz Krškega, katerega sestavljata Nino Emanuel Kovač in Gal Filip Habinc, pod umetniškim nazivom Yung Voodoo & CDW. Nastopajoča sta bila nad organizacijo in dano priložnostjo navdušena, vsem ostalim prijavljenim pa so v MCC zagotovili, da bodo ostali v njihovi bazi podatkov in jim omogočili nadaljnje sodelovanje.

Za natečaj so se odločili zato, ker dnevno prejemajo prošnje za nastop v mladinskem centru, prošnje za podporo bendom, posameznikom, prošnje za sodelovanje, promocijo, ipd.. Žal vsem ne morejo ustreči, lahko pa pomagajo večini. Ker v Celjskem mladinskem centru vedo, da na mladih svet stoji!

matter-4

matter-3

matter-1

foto: Celjski mladinski center/Srečni trenutki