Minuli konec tedna pestro dogajanje pri Brkatem somu


brkati_som_avg_1Minuli vikend je minil v znamenju bogatega dogajanja pri Brkatem somu na Šmartinskem jezeru. Petkovemu in nedeljskemu koncertnemu dogajanju se je pridružila sobotna Camera Obscura, ki jo je izvedel Zavod FOKUS. 

V petek zvečer je violinist Andrej Kopač, vrhunski glasbenik, ki je bil pet sezon prvi violinist Evropskega mladinskega simfoničnega orkestra, zdaj pa je redni član simfoničnega orkestra RTV Slovenija. zbranim pričaral pravo jezersko harmonijo zvokov klasične glasbe.

brkati_som_avg_2Kopač posveča posebno pozornost skladbam sodobnih slovenskih skladateljev, med baročnimi pa ga najbolj privlačijo dela za solo violino J. S. Bacha. Koncert ob jezeru je tako pričel prav z Bachovo Sonato za violino solo št. 1 v G molu, zaključil pa z delom Nenada Firšta z naslovom Pisma za violino solo.

V sodelovanju z Zavodom FOKUS so si v soboto lahko obiskovalci ogledali igro svetlobe, ki jo ponuja pogled skozi Camero obscuro.

brkati_som_avg_3Za zaključek vročega vikenda pa so obiskovalci prisluhnili uspešnicam velikih skupin Pink Floyd, Deep Purple, Rolling Stones in drugih rock legend. Matic Nareks je z akustičnim rock koncertom poskrbel za pravo glasbeno osvežitev.

Vir in foto: MCC

mulc-lasko-polsi