Množica Celjanov silvestrovala, živahno tudi 1. januarja


V Celju so s silvestrovajem zaključili letošnji sklop prednovoletnih prireditev, ki se je raztezal skozi ves december. Po podatkih, ki so zaokrožili v javnosti, naj bi se na Krekovem trgu zabave s skupino Kingston udeležilo okoli 5.500 ljudi, torej toliko kot znaša kapaciteta dvorane Zlatorog.

Zbrane je malo pred polnočjo prvič kot župan nagovoril Matija Kovač, ki je med drugim dejal: “Naj bo to leto dobro zastavljenih ciljev. Uresničimo jih lahko, če bomo delovali zavzeto, povezano, solidarno, če nas bodo spremljali pogum, optimizem, volja in dobrosrčnost.”

Celje uradnega ognjemeta ni imelo, je pa bilo nebo nad mestom dodobra osvetljeno s strani občanov, ki so za to očitno namenili nemajhna sredstva.

Video Aljoše Vornška:

Danes se je na parkirišču pri letnem kopališču na tradicionalnem zboru nabralo ogromno motoristov. To je v domeni MK Savinja tradicija vse od leta 1982, z izjemo koronskih let 2020 in 2021.

Foto: FB Cjele, Cjele! / Gregor Stopar

Glede na toplo vreme bo popoldan zanesljivo zelo veliko ljudi na Špici, kjer bo tradicionalni novoletni skov v Savinjo. Tam bo tudi naš sodelavec.

B.R.; foto: FB Celje – knežje mesto