Muzikal Mamma Mia! navdušil Celjane (foto in video)

16. 10. 2016 18:22

mamma_mia_celje_2016_1Sinoči se je v razprodani Športni dvorani Golovec v Celju odvil muzikal Mamma Mia!, ki oživlja glasbeno zapuščino legendarne švedske skupine Abba. Ogledalo si ga je več kot 1300 obiskovalcev, ki so triurni spektakel navdušeno spremljali od začetka do konca. V slovenski preobleki se muzikal odvija vse od lanskega junija, za prevod je poskrbel Tomaž Domicelj.

Muzikal prvič leta 1999 na londonskem West Endu

Premiera muzikala Mamma Mia! sega v leto 1999 (na West Endu v Londonu), do danes si ga je v več kot 40 državah in 170 mestih po vsem svetu ogledalo prek 54 milijonov gledalk in gledalcev. Poleg omenjenega Domicelja je glavni “sokrivec” za slovensko preobleko Abbinih legendarnih glasbenih uspešnic tudi Patrik Greblo, vsekakor pa ne moremo mimo kar 37-članske igralsko-pevske zasedbe.

Vrhunska igralska zasedba in izjemna izvedba

Ljubezensko zgodbo je režiral Jug Radivojević, dogajanje je postavljeno v Grčijo. V glavnih vlogah so se odlično predstavile Alenka Godec, Simona Vodopivec Franko, Damjana Golavšek, Lea Bartha, Gojmir Lešnjak – Gojc, Jure Sešek, Marjan Bunič in Matjaž Kumelj, svoje delo so odlično opravili ostali sodelujoči. Za izjemne koreografije, ki so med drugim požele val navdušenje, gredo zahvale Mojci Horvat.

mamma_mia_celje_2016_2

Mamma Mia! je romantična komedija, ki se odvija v romantični Grčiji, v njej spoznamo nasprotujoča si prizadevanja in sanje dveh deklet (enega iz 70. in drugega iz 90. let). Donno, neodvisno mati samohranilko in njeno dvajsetletno hčer Sophie, gledalci spoznajo skozi pripovedovalno moč glasbe – in to ne kar ene, temveč pesmi skupine ABBA.

Mamma Mia! tudi v Celju doživela izjemen odziv

Seveda pa triurna glasbeno-plesna-igralska poslastica tudi v Celju ni pustila nikogar ravnodušnega. Od samega začetka so muzikal spremljali z navdušenimi aplavzi, pa tudi petje je bilo prisotno med gledalci. Na koncu so muzikal, kot ničkolikokrat že, nagradilo še s stoječimi ovacijami.

mamma_mia_celje_2016_3

Predstava v celjskem Golovcu je bila že pred časom razprodana, zato ustvarjalci muzikala 4. decembra v Športni dvorani Golovec pripravljajo dodatno predstavo.

Vabljeni k ogledu video insertov s predstave v Celju, pripravili pa smo tudi galerijo fotografij.

eH

[simpleviewer width=100% height=700 id=1046]

fitness-olimpus-polsi

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
182 queries in 2,712 seconds.