Na Miklavžev večer v Celju slavnostno prižgali praznične lučke (foto)

06. 12. 2013 14:01

prizig novoletnih luck1Miklavžev večer je poleg velikih pričakovanj in obdarovanja najmlajših s strani prvega dobrega decembrskega moža razveselil tudi ostale Celjanke in Celjane, saj je celjski župan Bojan Šrot slavnostno prižgal praznične lučke, ki bodo po mestu gorele vse do 6. januarja oz. praznika svetih treh kraljev. 

Zavod Celeia Celje je skupaj z znano radijsko postajo organiziral Miklavžev večer s prižigom lučk, tokrat (zaradi del v mestnem jedru – na Glavnem trgu) prvič na Krekovem trgu, kjer je bila septembra tudi uradna navijaška cona Eurobasket 2013. Kmalu po 17. uri je župan Mestne občine Celje Bojan Šrot v družbi radijskih napovedovalcev pritisnil glavno stikalo in prižgal kar 91.195 lučk. Tako so letos v Celju prvič prižig novoletne razsvetljave združili s kulturno-družabnim dogodkom in miklavževanjem.

Otroke je z glasbeno–lutkovno pravljico Čarobna smrečica nagovorila priznana slovenska ustvarjalka Melita Osojnik
Otroke je z glasbeno–lutkovno pravljico Čarobna smrečica nagovorila priznana slovenska ustvarjalka Melita Osojnik.

Svečanemu prižigu novoletne razsvetljave je sledila glasbeno-lutkovna predstava za najmlajše, Čarobna smrečica. Tik pred koncem predstave se je na prizorišče s kočijo pripeljal Miklavž, ki ga je spremljal parkelj. Seveda je dobri mož nagovoril zbrane na Krekovem trgu, najmlajše pa je razveselil z darili. Kmalu se je Miklavž s spremstvom odpravil dalje, saj ga je čakal še zelo dolg večer.

Kakor zadnja leta je tudi letos okrašeno mesto jedro, ponovno pa so okrasili tudi Park svobode in Stari grad, postavili so tri svetlobne napise z dobrodošlico obiskovalcem mesta. Dijaki, šolarji in otroci iz vrtcev so tudi letos poslikali lampijone, ki bodo izobešeni na Savinjskem nabrežju. Celjsko občino bo letošnja razsvetljava stala 9o tisoč evrov.

prizig novoletnih luck3

Pestro decembrsko dogajanje se bo odvijalo tudi v prihodnje. V tednu, ki je pred nami, se bosta v pravljičnem Celju zgodila še dva pomembna dogodka. V četrtek, 12. decembra 2013 bo na stežaj odprla vrata Umetniška četrt, ki bo obiskovalcem s svojim programom na voljo do 23. decembra 2013.

Dan kasneje, v petek, 13. decembra 2013, pa se bo na Krekovem trgu pričela odvijati tudi Pravljična dežela, edinstvena dežela za otroke, ki bo svoja vrata zaprla 31. decembra 2013, ko se bo v njej zgodilo tudi otroško silvestrovanje. V petek, 13. decembra 2013 se bo zgodil tudi prvi brezplačni koncert na prostem. Nastopila bo celjska zasedba Oktet 9.

prizig novoletnih luck4

V Celju seveda nadaljujejo z Adventnimi vodenji po mestu, ki jih izvajajo najboljši celjski lokalni vodniki. Tako bo v nedeljo, 8. decembra 2013, ob 17h, po mestu vodil Mohor Hudej, zbirno mesto je na Krekovem trgu pred Celjskim domom. V nedeljo, 8. decembra 2013, ob 10h, v mestu odpira svoja vrata nov sejem, poimenovan Praznične raznolikosti, ki bo obiskovalce vabil k obisku vse do 13. decembra 2013, ko bo vrata odprl Božično-novoletni sejem. Sejmi so za obiskovalce odprti vsak dan od 10h do 19h, v času koncertov pa se obratovalni čas podaljša.

Kaj vse se bo dogajalo in kdaj, si lahko ogledate v našem koledarju dogodkov, v desnem stolpcu.

Vabljeni k ogledu spodnje galerije fotografij, ki smo jih posneli ob tej priložnosti.

[simpleviewer width=100% height=700 id=474]

eH

Oznake: , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
186 queries in 8,843 seconds.