Na strehi Citycentra Celje finale Cityband 2021 in koncert Siddharte

05. 06. 2021 12:00

Citycenter Celje je že 11. leto zapored izvedel glasbeni natečaj za neuveljavljene glasbene skupin CITYBAND, ki je edinstven glasbeni projekt v slovenskem prostoru. Rok za prijave se je iztekel 2. junija, na razpis pa je prispelo rekordno število prijav.

Kar 21 še neuveljavljenih glasbenih skupin se je odzvalo na razpis in s tem izkazalo, da so bili glasbeniki v zadnjem, tako posebnem letu za vse ustvarjalce, bili izjemno kreativni in dejavni – zdaj pa so dobili priložnost, da opozorijo nase.

Sedaj sledi ocenjevanje vseh prijavljenih glasbenih skupin, in sicer po izboru strokovne komisije in po izboru poslušalcev. Izbor bo pester, saj prihajajo skupine iz cele Slovenije. Prijavili so se bandi iz Pomurja, Ptuja, Maribora, Celja, Ljubljane, Kamnika, Kranja, Novega mesta in nenazadnje tudi iz Nove Gorice. Prevladuje sicer glasbena zvrst rock, vendar bodo ocenjevalci lahko poslušali tudi skladbe v pop, indie, soul, jazz, fusion, funk, flamenco pop in hard rock izvedbi.

IZBOR IN DVA FINALISTA CITYBAND 2021

Glasovanje bo potekalo od 7. do 16. junija 2021, oba finalista pa bosta obveščena o izboru in javno objavljena v četrtek, 17. junija 2021.

Prvega zmagovalca, ki bo prejel dva snemalna dneva v profesionalnem studiu in nastop na zaključnem koncertu Cityband 2021, bo izbrala 3-članska strokovna komisija v sestavi: Andrej Karoli, Tone Kregar in Rok Drobež. Drugega zmagovalca, ki bo prejel darilne bone Desetak v vrednosti 500 eur in nastop na zaključnem koncertu Cityband 2021, pa bodo izbrali poslušalci z glasovanjem na facebook strani Citycentra Celje.

AKUSTIČNI KONCERT SIDDHARTE NA STREHI GARAŽNE HIŠE CITYCENTRA CELJE

Na velikem zaključnem dogodku se bodo na akustičnem koncertu Siddharte kot predskupine predstavili zmagovalci natečaja Cityband 2020 (Hogminister in Sthenge) in zmagovalca letošnjega natečaja Cityband 2021. Koncert se bo v četrtek, 1. julija 2021, začel ob 18. uri na strehi garažne hiše Citycentra Celje z nastopi predskupin – omenjenih finalistov Cityband.

»Po nekaj letih se zaključni koncert natečaja Cityband vrača na prizorišče nakupovalnega središča, kjer smo od začetka gostili skupine Mi2, Tabu, Rebeko Dremelj in Nino Pušlar. Lanski okrogli jubilej in letošnji že 11. koncert Cityband bomo tako pripravili na »domači« strehi Citycentra Celje,«  je pojasnila center managerka Darja Lesjak.

BREZPLAČNE VSTOPNICE ZA KONCERT SIDDHARTE

V Citycentrovem junijskem Magazinu bo objavljen kupon, ki ga bo potrebno izpolnjenega oddati na Info točki v Citycentru Ceje do 22. junija. Žrebanje brezplačnih vstopnic za koncert Cityband bo na upravi Citycentra Celje v ponedeljek, 28. junija 2021. Srečni nagrajenci pa bodo lahko vstopnice prevzeli na Info točki.

Oznake: , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 1,879 seconds.