Narodno zabavni abonma ZKŠT Žalec 2015 odlično obiskan (foto in video)


narodno_zabavni_abonma_zalec_1_vecer_1Sinoči se je v Žalcu odvil prvi od petih narodno zabavnih večerov v okviru Narodno zabavnega abonmaja, ki ga že dvanajsto leto pripravljajo na Zavodu za kulturo, šport in turizem Žalec. V skoraj polni dvorani Doma II. slovenskega tabora so nastopili ansambla Vikend in Ognjeni muzikanti ter gosti večera Vokalna skupina Sonus.

Koncert za abonma in izven je povezoval odlični Andrej Hofer, ki je med drugim odgovoren za program nastopajočih v okviru abonmaja, postregel je s številnimi zanimivimi komentarji in zanimivostmi izza kulise. Tudi letos narodno zabavni abonma prinaša za vsakega nekaj. Tokrat so po besedah Hoferja potegnili diagonalo med mlajšimi zasedbami in ansambli, ki v slovenskem glasbenem prostoru igrajo tudi več deset let.

narodno_zabavni_abonma_zalec_1_vecer_2

Na odru kar dva nagrajenca festivala Slovenska polka in valček in nagrajenec festivala Sredi zvezd v Žalcu
Obiskovalci so na prvem koncertnem večeru uživali v glasbi nagrajencev letošnjega festivala Slovenska polka in valček, ansambla Vikend. Njihova skladba Sin je prejela največ glasov občinstva, nagradila pa jih je tudi strokovna komisija za izvedbo skladbe v celoti. Večglasno fantovsko petje in glasbena energija sta njihova zaščitna znaka. Sestavlja ga pet nasmejanih fantov, ki so veliki prijatelji in hkrati veliki kritiki – Rajko Petek, Miha Volk, Miha Lesjak, Melvin Majcen ter Gregor Gramc.

Ognjeni muzikanti prihajajo iz okolice Kamnika in Celja, skupaj jih je pripeljala želja, da ustanovijo zasedbo, ki bo kvalitetno izvajala vse vrste glasbe. Pod tem vtisom skupina deluje že pet let. Na festivalu Slovenska polka in valček 2015 so prejeli nagrado občinstva za najboljšo polko.

Kot gostje pa so nastopili člani Vokalne skupine Sonus, ki so z vokalno-zabavnim nastopom in odličnim repertoarjem večkrat nasmejali občinstvo. Pet odličnih vokalistov v tem sestavu aktivno deluje že sedem let. V njihov program znanih tujih in domačih skladb, prirejenih za večglasno petje, dajejo ravno pravo mero svežine in drugačnosti.

Skupina je bila tri leta zapored uvrščena med prve tri izvajalce festivala vokalne glasbe Sredi zvezd v Žalcu, lani pa so po enoletnem premoru prinesli domov 1. nagrado občinstva.

Utrinke s koncerta si lahko ogledate v spodnjem video posnetku:

Še štirje abonmajski koncertni večeri odličnih izvajalcev in gostov
Seveda pa se bodo v okviru narodno zabavnega abonmaja ZKŠT Žalec odvili še štirje abonmajski koncerti, prvi že 3. decembra, ko bodo nastopili ansambel Smeh, ansambel Saša Avsenika ter Ruda in Gela.

Na tretjem abonmajskem koncertu bodo nastopili Veseli Dolenjci, Ansambel Zupan in Vokalna skupina Eros, na četrtem skupina Unikat, Zaka’ pa ne in Tadej Toš, na zadnjem, petem, pa Mladi gamsi, Kvintet slovenskih deklet in čarodej Andrej Zeme.

narodno_zabavni_abonma_zalec_1_vecer_3

Po videnem in slišanem – po prvem letošnjem abonmajskem koncertu – si lahko nadejamo nadaljevanje uspešne zgodbe narodno zabavnega abonmaja v Žalcu. Ki si jo je gradil skoraj desetletje. In po dvanajstih letih organizatorji potrjujejo, da so zadovoljni z obiskom in odzivi obiskovalcev.

Pred kamero smo povabili vodjo programa Kultura ZKŠT Žalec Lidijo Koceli, ki nam je zaupala nekatere zanimivosti. Prisluhnete ji lahko tukaj:

Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

[simpleviewer width=100% height=700 id=897]

EKSKLUZIVNO ZA OBISKOVALCE CELJE.INFO IN POLOVIČKE: ŠE 1 POL CENEJŠI ABONMA!

Na Polovička.si imamo za vas na voljo še 1 pl cenejši narodno zabavni abonma ZKST Žalec!

Naročite ga tukaj:

abonma-zalec-polsi