Naših 100+3 ali GCC gre v mesto svobode: večer swing glasbe in medgeneracijskega druženja (foto, video)

21. 09. 2015 07:40

DSC03191Pretekli petek so Glavni trg v celjskem mestnem jedru napolnili sedanji in bivši dijaki gimnazije Celje – Center ter ob dobri stari swing glasbi proslavili 103. obletnico njihove šole.

Na Gimnaziji Celje – Center nekdanje in sedanje dijake povezujejo v Društvo GCC, eno izmed dveh tovrstnih v našem prostoru. Skozi leto se družijo, pomagajo socialno šibkejšim, kulturno oživljajo mesto in širijo glas o šoli v tujini. Spomnijo pa se tudi na svoje dijake in tako sedaj že tradicionalno vsako jesen pripravijo medgeneracijsko druženje ob obletnici šole.

Letošnje praznovanje, poimenovano Naših 100 3 ali GCC gre v mesto svobode, je svoj vrhunec doseglo na večernem delu petkovega praznovanja, ki je bil tokrat v znaku swinga. Med tem ko so se nekateri zabavali ob uličnem gledališču na zvezdi ali se odpravili na voden ogled mesta, so se drugi opogumili in se učili plesat swing. Ob 22. uri se je začel glasbeni del večera, na katerem so online casino nastopile različne celjske zasedbe, katerih člani so ponovno bivši ali sedanji člani gimnazije Celje – Center.

Kot leta poprej, je tudi letos prireditev obiskala množica obiskovalcev. »Te zabave se kot bivša dijakinja udeležim vsako leto, saj je odlična priložnost za druženje z bivšimi sošolci in znanci,« je povedala  Aleksandra Starčević ter dodala, da ji je letos predvsem všeč nova lokacija in učne ure swinga. Podobnega mnenja so bili tudi ostali obiskovalci, med katerimi so se našli tudi predstavniki drugih celjskih srednjih šol.

DSC03282

A kaj nam Center pripravlja za vnaprej? Lahko vam namignemo, da si za naslednje leto in torej 5. druženje generacij priskrbite dobro obutev in poskrbite za kondicijo – »GCC gre na Triglav«! Pohod, na katerem ne bo manjkalo dobre družbe in glasbe, bo organiziran konec avgusta 2016.

Celje ima mnogo srednjih šol, kar 3 gimnazije, a le gimnazija Celje – Center se dandanes še trudi z medsebojnim povezovanjem sedanjih in bivših dijakov ter proslavo lastne šole. »Kaj bi šele bilo, če bi se med sabo povezalo več srednjih šol,« je povedal Jan Šilec, s katerim se navsezadnje strinjam tudi sama. Morda bo kmalu napočil tudi čas, ko bodo celjske srednje šole stopile skupaj in dijakom, tako sedanjim kot bivšim, pripravile nepozaben večer, brez medsebojnega razlikovanja.

Za konec vabljeni še k ogledu priložene fotogalerije.

[simpleviewer width=100% height=700 id=883]

Kristina Strašek

polovicka_celje_klik

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
176 queries in 1,008 seconds.